Κανονικά την Πέμπτη Μετρό και ΗΣΑΠ

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 16:49
UPD:23:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ
A- A A+

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τελικά αύριο Πέμπτη ο Ηλεκτρικός και το Μετρό.

Οι εργαζόμενοι αναστέλλουν την προγραμματισμένη κινητοποίησή τους, καθώς μετά από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ, η εξαγγελθείσα στάση εργασίας 11.00 - 15.00 κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

«Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων»

Σε ανακοίνωσή τους τα δύο Σωματεία (Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και ΣΗΕΚ) που είχαν κηρύξει τη στάση εργασίας κατηγορούν την κυβέρνηση για ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, ενώ καταφέρονται και κατά του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προσωπικά, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «για άλλη μία φορά είναι αδιάβαστος» και πως λέει ψέματα.

Όπως υποστηρίζουν, σε συνάντηση που είχαν πριν δυο μήνες τα Συνδικάτα Μεταφορών ΣΤΑ.ΣΥ. - Ο.Σ.Υ. – Ο.Σ.Ε. με τον κ. Χρυσοχοΐδη ήταν κατηγορηματικά αντίθετος µε την «αντιδημοκρατική και αυταρχική» - όπως δήλωσε - επίταξη εργαζομένων και δεσμεύτηκε για την άμεση άρση της.

«Όχι µόνο έλεγε ψέματα γιατί δεν ανέστελλε την επίταξη αλλά σε µια κινητοποίηση των εργαζομένων µε 4ωρη στάση εργασίας για να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση, τους έσυρε στα δικαστήρια» σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Στην ανακοίνωση που είχαν εκδώσει τη Δευτέρα τα Σωματεία τόνιζαν ότι διεκδικούν την άρση του μέτρου της επιστράτευσης στην οποία βρίσκονται μετά τις μεγάλες απεργίες στα μέτρα σταθερής τροχιάς, ενώ ανέφεραν πως τις ώρες της στάσης εργασίας θα έκαναν Γενικές Συνελεύσεις. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι Γενικές Συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 11.00, χωρίς την πραγματοποίηση στάσης εργασίας.

Μ. Χρυσοχοϊδης: Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ιερά αλλά...

Με αφορμή την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο Μετρό, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δήλωσε: «Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ιερά. Aλλά όλων των εργαζομένων, όχι μόνον εκείνων που εργάζονται στις δημόσιες συγκοινωνίες, οι οποίοι δεν πρέπει να λησμονούν ότι εργασιακό δικαίωμα που ασκείται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου παύει να νοείται ως τέτοιο».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή