Μουσική Αναγέννηση στην «Αυλή της Βασίλισσας Ελισάβετ»

Στον αρχαιολογικό χώρο Τζαμί Ιμπραήμ Χαν, στη Φορτέτσα Ρεθύμνου, την Πέμπτη 22 Αυγούστου
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 10:03
UPD:21/08/2013 10:04

Με τον τίτλο «Μουσική στην Αυλή της Βασίλισσας Ελισάβετ Α’», οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν μία μοναδική συναυλία, στον αρχαιολογικό χώρο Τζαμί Ιμπραήμ Χαν, στη Φορτέτσα Ρεθύμνου, την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ.

A- A A+

Με μια ατμόσφαιρα ξεχωριστής και σπάνιας μουσικής αίσθησης, η  ιδιαίτερη φωνή του κόντρα τενόρου Νίκου Σπανάτη και ο ευγενικός ήχος του τσέμπαλου της Κατερίνα Κτώνα θα ταξιδέψουν το κοινό της Κρήτης στην Ελισαβετιανή Εποχή.

Με τον τίτλο «Μουσική στην Αυλή της Βασίλισσας Ελισάβετ Α’», οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν - στο πλαίσιο του φετινού Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου - μία μοναδική συναυλία, στον αρχαιολογικό χώρο Τζαμί Ιμπραήμ Χαν, στη Φορτέτσα Ρεθύμνου, την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ.

Μαγικό πέταγμα χωρίς όρια

«Ένα μοναδικό ταξίδι που υπερβαίνει κάθε τοπικό ή χρονικό όριο. Ένα μαγικό πέταγμα από την Ανατολή στη Δύση και από την τέχνη στην επιστήμη, με κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο και τη θεμελιώδη του ανάγκη για την τέχνη και την επικοινωνία. Σας περιμένουμε στην καρδιά του κάστρου, στο Ρέθυμνο, για να κατακτήσουμε και τη δική σας καρδιά!».

Με αυτά τα λόγια, μας προσκαλεί η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Δρ. Άρτεμις Παπαδάκι, σε αυτή τη μουσική βραδιά, η οποία περιλαμβάνει αριστουργηματικά τραγούδια από τα θεατρικά έργα του Σαίξπηρ και μελωδίες της αγγλικής μουσικής παράδοσης των σπουδαιότερων συνθετών της Ελισαβετιανής Εποχής, όπως οι William Byrd, John Dowland, Robert Johnson, Martin Peerson, Thomas Morley, αλλά και ανώνυμων συνθετών.

 

O κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης.

Ο Νίκος Σπανάτης γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη και έχει σπουδάσει τραγούδι στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο Ωδείο Φ. Νάκας. Έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, καθώς και σε διεθνή Φεστιβάλ, ενώ εμφανίζεται τακτικά σε πόλεις της Ευρώπης, συμμετέχοντας σε art projects, προσωπικά ρεσιτάλ με καταξιωμένους πιανίστες και σε συναυλίες μουσικής δωματίου. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Υμηττού.

H τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα.

Η Κατερίνα Κτώνα πήρε δίπλωμα πιάνου και Α΄ βραβείο παμψηφεί από το Ωδείο Αθηνών. Με γερμανική υποτροφία, συνέχισε τις σπουδές της στο Μόναχο, στη σχολή τσέμπαλου της Hedwig Bilgram, από την οποία αποφοίτησε με την υψηλότερη διάκριση. Στη συνέχεια, πήρε μέρος σε διεθνή μάστερ κλας τσέμπαλου και,  από το 1977, άρχισε την καριέρα της στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στη διάδοση της μουσικής μπαρόκ. Είναι από τους πρωτοπόρους στη διάδοση της παλιάς μουσικής στη χώρα μας και έχει διακριθεί για την πολυετή και σταθερά σημαντική προσφορά της στον τομέα αυτό. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου μπαρόκ Sinfonia και διδάσκει τσέμπαλο στο ωδείο «Φίλιππος Νάκας».

Οι δυο καλλιτέχνες  έχουν συμπράξει επανειλημμένα στον χώρο της παλιάς μουσικής, με ιδιαίτερα προγράμματα από την Ελισαβετιανή περίοδο έως και το όψιμο μπαρόκ, τα οποία έχουν σημειώσει  μεγάλη επιτυχία.

Πληροφορίες
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος: 5 ευρώ, παιδιά έως 17 ετών - φοιτητές - άνεργοι: δωρεάν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς