Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Καταστροφική επιλογή τυχόν άρση της αναστολής πλειστηριασμών

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 19:25
UPD:19:26
FOSPHOTOS/Philippos Messinis
A- A A+

«Κοινωνικά ανάλγητη και οικονομικά καταστροφική επιλογή» χαρακτηρίζει η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο άρσης της αναστολής πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ η συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες για την άρση της απαγόρευσης διενέργειας πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας «είναι μια εσφαλμένη συζήτηση».

«Το ζήτημα που πρέπει επιτέλους να τεθεί σε σοβαρή βάση είναι η συνολική διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων καταναλωτών κι επιχειρηματιών υπό το φως της οικονομικής κρίσης που έχει μειώσει και εισοδήματα και αξίες. Η ρύθμιση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων, ούτως ώστε να είναι σε θέση οι δανειολήπτες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, διατηρώντας βεβαίως για τις μη βιώσιμες περιπτώσεις το καθεστώς εμπορικής ατομικής πτώχευσης», επισημαίνει.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η λύση δεν μπορεί παρά να προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, και τροποποίηση του καθεστώτος που ισχύει για το σύστημα «Τειρεσίας» ώστε να υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και πάλι.

«Είναι λοιπόν καθαρό ότι είμαστε απολύτως αντίθετοι στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε, και θα το κάνουμε, να καταθέσουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή