Το τελικό κείμενο του ν/σ για τα αυθαίρετα

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2013 13:58
UPD:14:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Για πρώτη φορά», είπε, «θεσπίζονται κατηγορίες με πολεοδομικά κριτήρια για την υπαγωγή κτισμάτων και χρήσεων στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και παράλληλα οριοθετούνται οι περιπτώσεις που εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του και αφορούν σε ακίνητα για τα οποία δεν υφίσταται από το Σύνταγμα καμία δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης.

 

A- A A+

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το ΥΠΕΚΑ το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου «Αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης, περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», όπως αυτό ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή. 

Με κόκκινο χρώμα οι αλλαγές που έγιναν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Καλαφάτη, το ν/σ επιδιώκει να βάλει «τελεία και παύλα» στα αναβολές και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, «τόσο στην προστασία του κοινωνικού καλού όσο και του δημοσίου συμφέροντος».

Δίνοντας έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ενισχύεται και θωρακίζεται θεσμικά η «κόκκινη γραμμή» του Ιουλίου 2011 και αποκλείεται η δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε τις κατηγορίες περί ρυθμίσεων αυθαιρεσιών που βρίσκονται σε δάση, αιγιαλό ή αρχαιολογικούς χώρους, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία τέτοια ρύθμιση δεν γίνεται.

«Για πρώτη φορά», είπε, «θεσπίζονται κατηγορίες με πολεοδομικά κριτήρια για την υπαγωγή κτισμάτων και χρήσεων στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και παράλληλα οριοθετούνται οι περιπτώσεις που εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του και αφορούν σε ακίνητα για τα οποία δεν υφίσταται από το Σύνταγμα καμία δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης»

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή