Τυνησία: Δεν θα ασκηθεί νέα δίωξη κατά ακτιβίστριας της Femen

Θα παραμείνει έγκλειστη για άλλη κατηγορία
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 14:59
UPD:15:07
Reuters/STRINGER

Η ακτιβίστρια της οργάνωσης Femen Αμίνα Σμπούι ενώπιον του δικαστηρίου στην Τυνησία. Η ακτιβίστρια συνελήφθη στις 19 Μαΐου επειδή έγραψε την λέξη «Femen» στον τοίχο ενός κοιμητηρίου στο Καϊρουάν, στην κεντρική Τυνησία.

A- A A+

Η τυνησιακή δικαιοσύνη αποφάσισε τη Δευτέρα να μην ασκήσει δίωξη κατά της Αμίνα Σμπούι για προσβλητικές ενέργειες σε βάρος φρουρών της φυλακής στην οποία κρατείται.

Η ακτιβίστρια της οργάνωσης Femen θα παραμείνει, ωστόσο, υπό κράτηση επειδή έγραψε την λέξη Femen στον τοίχο ενός κοιμητηρίου, σύμφωνα με τον συνήγορό της.

«Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν θα ασκηθεί δίωξη στην Αμίνα, είναι μια νίκη, η δικαιοσύνη άρχισε να κατανοεί ότι διώκεται άδικα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της, Γάζι Μράμπετ.

«Είμαι ικανοποιημένη από την απόφαση, η οποία είναι καθησυχαστική για τη συνέχεια, απέκτησα εκ νέου εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μητέρα της κ. Σμπούι.

Η ακτιβίστρια συνελήφθη στις 19 Μαΐου επειδή έγραψε την λέξη «Femen» στον τοίχο ενός κοιμητηρίου στο Καϊρουάν, στην κεντρική Τυνησία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή