Επισκόπηση Τύπου

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 09:25
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ρουκέτα Τσίπρα στον στρατό

Η εφημερίδα γράφει ότι " ζητεί αναστολή αμυντικών δαπανών, συνδικαλιστικά δικαιώματα και "επιτροπές φαντάρων". Θέλει αξιωματικούς ( με μισθό ειδικευομένου εργάτη) εκλεγμένους από τους στρατιώτες. Σχεδιάζει να εκπαιδεύονται στα όλα τα συνδικάτα".

ΕΘΝΟΣ: Το έπος της διαφθοράς στο Δημόσιο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " τις δραματικές διαστάσεις που είχε πάρει η διαφθορά στο Δημόσιο φέρνει στο φως η έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Πάρτι εκατομμυρίων είχε στηθεί σε ασφαλιστικά ταμεία, δήμους και υπηρεσίες πολεοδομίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σιών εναντίον Ελλάδας!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα " Ελλάδα SOS!!! Κρούουν τον "κώδωνα" του Κινδύνου ο Ιωάννης Πασσάς και ο Γιώργος Πάλμος!... Το Μίσος των Εβραιοσιωνιστών κατά του Ελληνισμού...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μήνυμα στήριξης από Ομπάμα στην Ελλάδα

Η εφημερίδα γράφει ότι " επενδύσεις, ενεργειακά, Κυπριακό και αμυντική συνεργασία στην ατζέντα της συνάντησης της 8ης Αυγούστου στο Λευκό Οίκον. "Υπό παρακολούθηση" η επίσκεψη από τη Μέρκελ με φόντο τον πόλεμο ΔΝΤ- Βερολίνο για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα κάγκελα για φόρους - απολύσεις

Η εφημερίδα γράφει ότι " χιλιάδες "παρών" στη διαδήλωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εργαζόμενοι από τις αμυντικές βιομηχανίες, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και έκαναν πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών".

ΕΣΤΙΑ: Η τρόϊκα οδηγεί στην Αριστερά

Η εφημερίδα τονίζει ότι " από την ημέρα που ήλθε η τρόϊκα στην Ελλάδα, έχει δημιουργηθεί ένα κύμα υπέρ της Αριστεράς. Και ενόσω θα συνεχίζεται η πολιτική που προκαλεί την ύφεση και την ανεργία, το κύμα αυτό θα εντείνεται περισσότερο".

Η ΑΥΓΗ: Κίνημα απολυμένων τρομάζει την κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα " γενική απεργία την Τρίτη, πανελλαδική συγκέντρωση δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων τη Δευτέρα στο Σύνταγμα, με συναυλία και περικύκλωση της Βουλής. Παραίτηση όλων των δημάρχων προτείνουν οι αιρετοί της Κεντρικής Μακεδονίας. Καθηγητές: μαζικά συλλαλητήρια και καμπάνια ενημέρωσης γονιών και μαθητών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ξορκίζουν τα οριζόντια μέτρα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " αλλαγές φέρνουν στο πολυνομοσχέδιο οι αντιδράσεις των βουλευτών, προκειμένου να περάσει χωρίς να δοκιμαστεί η συνοχή της κυβέρνησης. Από χθες οι βολές κατά του πολυνομοσχεδίου ήταν αρκετές, ενώ και η αγορά αντιδρά με οργή και ζητά παρεμβάσεις προς το καλύτερο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κυριακές ανοιχτά χωρίς λεφτά

Η εφημερίδα γράφει ότι " λιγότερα λουκέτα και αύξηση του τζίρου και της απασχόλησης στον κλάδο του εμπορείου ευαγγελίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης με το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς που προβλέπει την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Πυρ ομαδόν κατά Στουρνάρα, Μητσοτάκη

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " η μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση γιγαντώνεται, μετατρέποντας την απεργιακή κινητοποίηση για τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνόμους σε πολιτική απεργία, με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ή την ανατροπή της δικομματικής συγκυβέρνησης με την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παλινωδίες για τις αποδείξεις

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " καταργείται προσωρινά το μέτρο συλλογής των αποδείξεων, για να επανέλθει τον Σεπτέμβριο συνοδευόμενο με φορολογικά κίνητρα. Το μέτρο της συλλογής αποδείξεων για το 2014 καταργείται τυπικά με την ψήφιση του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος καθώς δεν περιλαμβάνεται κάποια σχετική διάταξη".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ακρωτηριάζουν την υγεία- Με απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα " τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, οι δομές της πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για κήρυξη απεργιών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τώρα στη μάχη για την απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη

Η εφημερίδα αναφέρει ότι " ΠΑΜΕ: Μαζική, μαχητική απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία, ΕΕ και το πολυνομοσχέδιο. Να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε για μεγάλους αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής".

ΤΑ ΝΕΑ: Ανοικτόν - Ποτέ την Κυριακή

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όλα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά επτά Κυριακές τον χρόνο. Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι θα αποφασίσουν αν τα μικρά καταστήματα (έως 250 τμ) θα ανοίγουν και τις 52 Κυριακές. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Με παραιτήσεις απειλούν οι δήμαρχοι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ανατροπές στην αγορά- Τρεις διαρθρωτικές παρεμβάσεις- "κλειδιά"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " Μεταρρυθμιστική... αφύπνιση στον απόηχο της έκθεσης της Κομισιόν- Με πιστωτικές κάρτες όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ. Ανοιχτά έως 52 Κυριακές τα εμπορικά καταστήματα. Τα σούπερ μάρκετ θα πωλούν φάρμακα μη συνταγογραφημένα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κυριακάτικο shopping" με αναταραχή στην αγορά

Η εφημερίδα τονίζει ότι " σε εμβαλωματική λύση κατέληξε ο "πολιτικός συμβιβασμός" της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης ως προς το θέμα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας για τα εμπορικά καταστήματα κάτω των 250 τμ".

ΚΕΡΔΟΣ: Για ψώνια κάθε Κυριακή

Η εφημερίδα γράφει ότι " έως και 52 Κυριακές τον χρόνο θα μπορούν να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, ενώ όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, θα ανοίγουν- πάντα με προαιρετική βάση- επτά Κυριακές τον χρόνο κατά τις περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και εκπτώσεων".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή