Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση νόμου για επανασύσταση ΟΕΚ - ΟΕΕ

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Εργασίας
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 20:30
UPD:20:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για επανασύσταση ΟΕΚ - ΟΕΕ.

A- A A+

Με τον υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να χαρακτηρίζει «πράξη έλλειψης σοβαρότητας» την επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και να καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε τη σχετική πρόταση νόμου, «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», απορρίφθηκε από την Ολομέλεια η νομοθετική πρωτοβουλία. 

Ωστόσο, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα ο εισηγητής, Δημήτρης Στρατούλης, δεσμεύθηκαν για επανασύσταση των δύο οργανισμών, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, και για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τονίζοντας πως είναι «θέμα Δημοκρατίας».

Ο εισηγητής της ΝΔ Μενέλαος Βλάχβεης είπε πως υπήρξε πρόνοια ώστε να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα ενώ το Δημόσιο είχε μεγάλο όφελος.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Κουτσούκος τόνισε ότι υπάρχει διαχωρισμός στο τι θέλουμε και στο τι υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστεί λόγω του μνημονίου.

Για κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την τρόικα, μίλησε ο Παύλος Χαϊκάλης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Έχουν καταρρεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και το κράτος πρόνοιας», σημείωσε από τη Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Κουκούτσης.

YOUTUBE/XRYSH AUGH
Δ. Κουκούτσης: Οι κυβερνήσεις έχουν πλήξει κάθε υγιή οργανισμό

Τοποθέτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημητρίου Κουκούτση στην Ολομέλεια σχετικά με το σχέδιο νόμου για την επανασύσταση του «Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ)» και του «Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)».

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να ασκηθούν οι πολιτικές που είχαν οι δύο οργανισμοί που καταργήθηκαν», ανέφερε ο Θωμάς Ψύρρας εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του διαφωνούσε με την κατάργησή τους.  

YOUTUBE/902PORTAL

«Πρώην και νυν κυβερνήσεις έχουν εχθρούς τους εργαζόμενους και καταργούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες», επεσήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Απαντώντας ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η χώρα μας δεν είχε άλλη δυνατότητα πλην της λήψης μέτρων για να αντεπεξέλθει στην κρίση. Ωστόσο υπογράμμισε ότι ενώ καταργήθηκαν οι δύο οργανισμοί, διατηρούνται δραστηριότητές τους, όπως είναι ο κοινωνικός τουρισμός, από τον ΟΑΕΔ, η χρηματοδότηση εργατικών κέντρων, η διατήρηση βρεφονηπιακών σταθμών κ.α.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή