Αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 16:42
ICON PRESS
A- A A+

Οι φετινές εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώνονται το Σάββατο και την Κυριακή, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις στις οποίες αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 35.000 καρναβαλιστές.

Παρέλαση από 147 πληρώματα

Φέτος, παρά την κρίση, καταγράφεται αύξηση των πληρωμάτων που θα παρελάσουν, αφού φθάνουν τα 147, ενώ πέρυσι ήταν 125. Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου, που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα, πρωταγωνιστές θα είναι τα πληρώματα του κρυμμένου θησαυρού. Οι φωτισμοί, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι, αναμένεται να δώσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

«Το Τέρας της Κρίσης»

YOUTUBE/AMNAWEBTV
Κρίση και πατρινό καρναβάλι

Η τηλεόραση του ΑΜΠΕ παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα στην προετοιμασία του πατρινού καρναβαλιού με ένα οδοιπορικό στην Πάτρα και καταγραφή ολόκληρου του παρασκηνίου πριν την επίσημη παρέλαση την Κυριακή. Πως αποτυπώνεται η κρίση, ποια η σφραγίδα της στο βασιλιά καρνάβαλο, ποιά τα όρια της πολιτικής σάτιρας, τι περιμένει η τοπική κοινωνία.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, που θα ξεκινήσει στις 2:30 μετά το μεσημέρι, θα είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της σάτιρας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης. Επικεφαλής θα είναι τα άρματα που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων.

Στην πρώτη γραμμή της παρέλασης θα βρεθεί ο βασιλιάς καρνάβαλος, ο οποίος αναμένεται να είναι μεγαλειώδης, εντυπωσιακός, τρομακτικός, συμβολικός και σατιρικός, σε πλήρη και διαρκή κίνηση σε πολλά μέρη του, με τεράστια μύτη - καρότο, κοφτερά δόντια, μακριά ουρά και πολλά μικρότερα τερατόμορφα πλάσματα πάνω στο άρμα του, που ονομάζεται «Το Τέρας της Κρίσης».

Ξεχωριστό θέαμα – πρωτότυπα ονόματα

Καλλιτεχνικό και πολύχρωμο αναμένεται να είναι και το άρμα της βασίλισσας, που θα κάθεται στον χρυσό θρόνο της, ένα λειτουργικό σιντριβάνι που θα αναβλύζει νερό, πλαισιωμένη από κύκνους και πεταλούδες. Επίσης θα παρελάσουν ο «Γάτος», «Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ» ,«Το χαράτσι της ΔΕΗ», το «Greek Σουβλάκι», «Η τούρτα των προβλημάτων» και το «Μουσικό Άρμα». Οι καρναβαλιστές δίνουν πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες στολές, αλλά και τα πρωτότυπα θέματα, προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα στη μεγάλη παρέλαση.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχει αποστολή από το καρναβάλι του Σαβιάνο. Πρόκειται για μία αντιπροσωπεία από την ιταλική πόλη της περιοχής της Καμπανίας, που συμμετέχει στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγών του Πατρινού Καρναβαλιού με καρναβάλια του εξωτερικού. Ακόμη,  στην παρέλαση θα πάρουν μέρος σκαλωτά άρματα, καθώς και τρία άρματα σοκολατοριχτών που τηρούν το έθιμο του σοκολατοπολέμου.

Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων θα πέσει το βράδυ της Κυριακής, με την τελετή λήξης και την καύση του βασιλιά καρνάβαλου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή