Ν. Δένδιας: Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με μαγικά

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 09:08
UPD:15:25

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε επίσης ότι περισσότεροι από 2 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αστυνομική επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» που πραγματοποιείται από χθες στην αχαϊκή πρωτεύουσα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράνομων μεταναστών (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Ολόκληρο το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και δεν λύνεται με μαγικά», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας από την Πάτρα, όπου έφθασε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε επίσης ότι περισσότεροι από 2 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αστυνομική επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» που πραγματοποιείται από χθες στην αχαϊκή πρωτεύουσα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράνομων μεταναστών

Ν. Δένδιας: H χώρα δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι»

Ν. Δένδιας: H χώρα δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι»

Τόνισε ακόμη ότι ο «Ξένιος Ζευς» είναι μια επιχείρηση που δεν έχει τέλος και υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να σταλεί το μήνυμα, τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και έξω από αυτή, ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Κατά τους χθεσινούς ελέγχους στην Πάτρα προσήχθησαν 325 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 202, οι οποίοι δεν διέθεταν νόμιμα έγγραφα παραμονής. Οι συλληφθέντες μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης μεταναστών που έχει δημιουργηθεί στην Κόρινθο. Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, δεν είναι στους άμεσους σχεδιασμούς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης η δημιουργία κέντρου φύλαξης ή φιλοξενίας μεταναστών στην Αχαΐα. Ο υπουργός πρόσθεσε πάντως πως δεν του αρέσει να αποκλείει τίποτα.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες εκπροσώπων των αστυνομικών για ελλείψεις σε προσωπικό, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, που θα ανακοινωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. «Θα δημιουργηθεί μια άλλη Αστυνομία, που θα απελευθερωθεί από την στατική της δομή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή