Απάντηση υπ. Παιδείας για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 13:20
A- A A+

Οι πόροι από τα κοινοτικά προγράμματα δίνονται με βάση συγκεκριμένους κανόνες και για συγκεκριμένους σκοπούς, τονίζει το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

«Η χρηματοδότηση από τα κοινοτικά προγράμματα υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες. Πόροι που προβλέπονται για δράσεις Τεχνικής Βοήθειας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς. Οι πόροι αυτοί ή χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους σκοπούς ή χάνονται», ξεκαθαρίζει το υπουργείο και χαρακτηρίζει «παντελώς ανεύθυνο» τον ισχυρισμό ότι χρήματα της Τεχνικής Βοήθειας θα μπορούσαν δήθεν να χρησιμοποιηθούν για μισθούς εκπαιδευτικών ή για υποδομές σχολείων.

«Όσοι επιμένουν να αναμασούν τον ίδιο ισχυρισμό θα πρέπει να μας πουν πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η κοινοτική χρηματοδότηση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν έλλειμμα σοβαρότητας», καταλήγει στην απάντησή του το υπουργείο Παιδείας, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση: «Για να πάμε μπροστά, θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουμε πραγματικά ως κοινωνία την τεράστια ζημιά που προκαλούν ο λαϊκισμός και η ατεκμηρίωτη κριτική, με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή