Eπισκόπηση Τύπου

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011 10:37
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σαρώνουν τους πάντες με φόρους-εισφορές"

"Τετραετές και μέχρι 4% το χαράτσι- Ειδικό τέλος σε σπίτια-αυτοκίνητα. Στο στόχαστρο με αντικειμενικά κριτήρια οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Εφεδρεία στο Δημόσιο με μισθό 65% και απολύσεις" είναι ο σημερινός τίτλος του Αδέσμευτου.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ζητάει τώρα συνενοχή"

"Σνενόχους στο έγκλημα που διαπράττει σε βάρος του ελληνικού λαού, αναζητεί απεγνωσμένα ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως διαφάνηκε και κατά τη χθεσινή έσχατη προσπάθειά του να συμπαρασύρει, χωρίς αποτέλεσμα, τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων στον κατήφορο που ο ίδιος επέλεξε να οδηγήσει τη χώρα" γράφει η Αυριανή.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Καντάφι προς Γιώργο: 10 δισ. δολάρια για να φύγω - Το... ειρηνευτικό σχέδιο για τη διευκόλυνση της αποχώρησης από τη φλεγόμενη Λιβύη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσεκτική ρήξη με το καταρρέον καθεστώς Καντάφι -έπειτα από χρόνια στενών πολιτικών κι άλλων σχέσεων- επιλέγει η κυβέρνηση Παπανδρέου, μεταφέροντας σε ξένες κυβέρνησης "απογοήτευση για την αναξιοπιστία" του Λίβυου ηγέτη και τοποθετώντας non paper του ΝΑΤΟ (εμπνεύσεως των ΗΠΑ) για τις διαδικασίες εδραίωσης νέων κυβερνητικών δομών στη βορειοαφρικανική χώρα".

ΕΘΝΟΣ: "6 Ρίχτερ- Η λυπητερή της "μαύρης τετραετίας" για όλους τους Ελληνες"

"Κοινωνικό σεισμό προκαλούν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που εξειδίκευσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Στο μάτι του κυκλώνα θα βρεθούν και πάλι μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι και ιδιοκτήτες ακινήτων" τονίζει το ΕΘνος.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Υποχρεωτική η Κάρτα που Πολίτη"

"Το "εξομολογήθηκε" χθες στη βουλή η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, απαντώντας σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑ.ΟΣ., με το αστείο επιχείρημα ότι θα την πάρουμε υποχρεωτικά, αλλά θα τη χρησιμοποιούμε προαιρετικά!!!" αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Ελεύθερη Ωρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Παράσταση Γιώργου στη Βουλή- Το παιξε Νίκος Ξανθόπουλος"

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Πρωθυπουργός "χρησιμοποίησε συναισθηματικούς τόνους και σε πρώτο ενικό είπε: "... λέω αϊ στο καλό με αυτούς που έχουμε πάνω από τα κεφάλια μας... πέστε μου αν δεν θέλετε τα λεφτά και αν μου πείτε φτύστους, θα το κάνω. "Για τους ... φουκαριάρηδες τους συνταξιούχους έβγαλα δισκάκι στην Ευρώπη" ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Καλά Σαράντα- Μεσοπρόθεσμο 40 τα μέτρα μέχρι το 2015"

"Με νέα οριζόντια εισπρακτικά μέτρα, όπως ο κεφαλικός φόρος και το νέο τέλος στα ακίνητα, η κυβέρνηση ομολογεί για άλλη μία φορά την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που καθιέρωσε πέρυσι και θα συνεχίσει να εφαρμόζει έως το 2015" σημειωνει η Ελευθεροτυπία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τριπλό χτύπημα στους ιδιοκτήτες ακινήτων"

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, "εκτός από το χαράτσι του ΦΑΠ, επιβάλλουν νέο φόρο που θα εισπραχθεί μέσω λογαριασμών ΔΕΚΟ και αυξάνουν τα τεκμήρια για κατοικίες. Μόνιμη, τουλάχιστον έως το 2015, η "έκτακτη" εισφορά (1%-4%). Στο τραπέζι και φόρος στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες!".

ΕΣΤΙΑ: "Ανελέητη φοροεπιδρομή"

"Νέα φορολογική επιδρομή εξήγγειλε χθες η Κυβέρνησις διά στόματος του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Είναι η τρίτη κατά σειράν, μέσα στους 20 μήνες που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία" σημειώνει η Εστία.

Η ΑΥΓΗ: "Ολα για την εξουσία του - Κυνικός Παπανδρέου με διάγγελμα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες να εργασθούν από κοινού, προφανώς υπό την ηγεσία του, για το νοικοκύρεμα του κράτους και της οικονομίας απηύθυνε ο Γ. Παπανδρέου, παραβλέποντας ότι προ πολλού έχει αποδειχθεί "γυμνός ο βασιλιάς" ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μείωση συντάξεων μέχρι 30%"

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, "δραματικές μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα κοινωνικά επιδόματα, στο ΕΚΑΣ, στα επιδόματα ανεργίας, στο ποσό του εφάπαξ και επιβολή νέων έκτακτων εισφορών περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Σταθερότητας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μειώνονται μισθοί, θέσεις στο Δημόσιο"

"Ανατροπές στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων και απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προωθεί η κυβέρνηση μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με στόχο έως το 2015 να προκύψει όφελος περίπου 3 δισ. ευρώ και το προσωπικό να μειωθεί κατά 150.000 άτομα" γράφει η Καθημερινή.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "10.000 λιγότεροι εισακτέοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ"

"Όλες οι θέσεις για τις σχολές και τα τμήματα που θα λειτουργήσουν το Σεπτέμβρη. Ποιες σχολές έχουν τους περισσότερους εισακτέους, για να γνωρίζετε τι να δηλώσετε στο μηχανογραφικό".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εκκληση για συνεργασία"

"Νέα έκκληση για εθνική συναίνεση διατύπωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμα του από το Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας το πόσο ισχυρότερη θα καταστεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου, αν η χώρα παρουσιαστεί εκεί με ένα πρόγραμμα ευρύτερα αποδεκτό" γράφει ο Λόγος.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συναγερμός να σωθεί ο λαός όχι ο καπιταλισμός"

"ΚΚΕ: Απ' άκρη σ' άκρη πρέπει να ακουστεί σε όλη τη χώρα ότι δε δέχεται ο λαός να πληρώνει για την κρίση και το χρέος. Να αξιοποιήσει δοκιμασμένα όπλα, να συσπειρωθεί γύρω από το ταξικό κίνημα, να γίνει το πιο ισχυρό αντίπαλο δέος απέναντι σε κυβέρνηση- τρόικα- μονοπώλια" αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του ο Ριζοσπάστης.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "30 δισ. εδώ και τώρα - Στήριξη Ομπάμα σε Παπανδρέου"

"Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα δεν θα γίνει ούτε από Κινέζους, ούτε από Αραβες. Θα γίνει από Αμερικανούς, καθώς οι ενεργειακοί κολοσσοί της υπερδύναμης ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματα του Αιγαίου και τον ορυκτό πλούτο της χώρας" υποστηρίζει το Καρφί.

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο τιμοκατάλογος της φοροεπιδρομής"

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, "διπλό μπλόκο με τεκμήρια και κρυφούς φόρους. Και δεύτερο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Εκτακτη εισφορά από 1% έως 4% μέχρι το... 2015".

PRESS TIME: "Απειλούν να μην το ψηφίσουν- Οι "αντάρτες" του μνημονίου"

"Ποιοι "πράσινοι" βουλευτές χαρακτηρίζονται "επικίνδυνοι" για να "μαυρίσουν" το Μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα. Ποιοι συνάδελφοί τους, "ταλιμπάν" της κυβέρνησης, επιχειρούν να τους συνετίσουν. Ανοιχτό το θέμα των εκλογών στις 24 Ιουλίου, παρά τις διαψεύσεις".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στη φυλακή ο "αντ' αυτού" - Προφυλακίστηκε ο Μ. Λεμούσιας, στενός συνεργάτης του Β. Παπαγεωργόπουλου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Προφυλακίστηκε ο Μιχάλης Λεμούσιας - Μετά την απολογία του για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης".

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή