Επισκόπηση Τύπου

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 10:05
A- A A+

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αρχισαν να εμφανίζονται οι υποψήφιοι διάδοχοι του Γ.Α.Π.

Η εφημερίδα γράφει ότι "το χορό άνοιξε ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης. Ενώ άλλοι, όπως ο Χρ.Παπουτσής, επιδίδονται σε κολακείες στον μέχρι τώρα αρχηγό, ψηφοθηρούντες! ".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: ΟΧΙ Σαμαρά στο εκβιαστικό τελεσίγραφο των τοκογλύφων της τρόικας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επιτέλους βρέθηκε ένας πολιτικός ηγέτης να προστατεύσει την αξιοπρέπει του λαού και του Έθνους. Λύσσαξαν με τον Σαμαρά οι Γερμανοί και οι εργολάβοι των συμφερόντων του Βερολίνου στην Ευρωζώνη Ρομπάι, Μπαρόζο, Ρεν και δεν συμμαζεύεται".

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ε, ΟΧΙ! Η τελική λύση για την υποδούλωση της χώρας

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η παρανοϊκή εμμονή των Γερμανών για δεσμεύσεις που έχουν ήδη (από τις 13 Νοεμβρίου) στα χέρια τους. Η αλήθεια για τον ωμό εκβιασμό στον Αντ.Σαμαρά. Ρεπορτάζ των New York Times: με πραξικόπημα επεβλήθησαν από την ομάδα της Φρανκφούρτης δοτές κυβερνήσεις (Παπαδήμος, Μόντι) σε Ελλάδα-Ιταλία ".

* ΕΘΝΟΣ: Ρυθμίζουν τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαθιά ανάσα στους δημοσίους υπαλλήλους που στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, αγωνιούν για τις δόσεις των στεγαστικών δανείων τους, δίνει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι οφειλές τους ρυθμίζονται με τρόπο ευνοϊκό".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σύμβολο της Τριμερούς Επιτροπής το... 666!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έρχεται φοβερή γεωπολιτική σύγκρουση Δύσης-Ανατολής!!! Ολα περιγράφονται από το... 1997 στο βιβλίο Η μεγάλη Σκακιέρα!!!".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στα δίχτυα της εφορίας οι καταθέσεις των φορολογουμένων

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι 2.335 ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και απόρρητες πληροφορίες για την περιουσία των πολιτών.Θα διασταυρώνουν στοιχεία για να προσδιορίζουν τα πραγματικά εισοδήματα και τους φόρους των επιχειρήσεων".

* ΕΣΤΙΑ: Το έγκλημα με τους φόρους

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι θεωρούν ότι το μεγάλο έγκλημα με τους φόρους είναι τα ευτράπελα που ανακύπτουν από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τα λάθος τετραγωνικά μέτρα, τις αυθαίρετες τιμές καθώς και τις αδικίες εις βάρος πτωχών και ανέργων που αναγκάζονται να πληρώνουν το χαράτσι".

* Η ΑΥΓΗ: Δεν περνάει το χαράτσι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά τα κύματα των λαϊκών αντιδράσεων και τις δράσεις από ΓΕΝΟΠ, δήμους και εργαζόμενους, η ΔΕΗ αναστέλλει τις διακοπές ηλεκτροδότησης μέχρι να καθοριστούν οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να εξαιρεθούν".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εκτός βαρέων 170.000 εργαζόμενοι

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθούν εκτός βαρέων και ανθυγιεινών 170.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα χάσουν ταυτόχρονα και το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εμπλοκή με υπογραφές και 6η δόση

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "παραμένει η εμπλοκή που έχει ανακύψει με τις έγγραφες δεσμεύσεις τις οποίες ζητούν οι δανειστές της χώρας από τους πολιτικούς αρχηγούς για τη χορήγηση της 6ης δόσης και τη νέα βοήθεια, παρά τις επαφές που είχε χθες στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμας με τους Ε.Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπέι".

* Η ΝΙΚΗ: Ποιοί εξαιρούνται από το Τέλος της ΔΕΗ

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά τα λάθη και την κατακραυγή, το υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζει τη στάση του, ανοίγει παράθυρο για άρση των αδικιών και ετοιμάζει ρύθμιση προκειμένου να διευκολύνει όσους δεν έχουν να το πληρώσουν εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών των αποδοχών τους ".

* Ο ΛΟΓΟΣ: Η κρίση στην καρδιά της Ευρώπης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εικόνα έντονης αναταραχής υπάρχει στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και ομολόγων χθες καθώς η κρίση χρέους χτυπά την καρδιά της Ευρωζώνης ενώ την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της και αρνείται τη διεύρυνση του ρόλου της ΕΚΤ, ώστε να τυπώσει χρήμα και να σταματήσει τη ραγδαία επέκταση της κρίσης που απειλεί ευθέως το μέλλον του ευρώ".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάλεσμα κλιμάκωσης αγώνα για ματαίωση των νέων άγριων αντιλαϊκών μέτρων

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "με νέα δύναμη, με σωστό προσανατολισμό σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, στις εργατογειτονιές, το ΠΑΜΕ οργανώνει την κλιμάκωση της πάλης της εργατικής τάξης για την αποτροπή και ματαίωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, παίρνοντας επίσης όλα τα μέτρα για οργάνωση και 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας".

* ΤΑ ΝΕΑ: Βρυξέλλες προς Σαμαρά:Αλλαξε την επιστολή για να πάρετε τη δόση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόρμουλα για την παροχή γραπτών εγγυήσεων από τον Αντώνη Σαμαρά έχουν ανακαλύψει οι Βρυξέλλες:του ζητούν να τροποποιήσει την επιστολή που έστειλε στον πρόεδρος του ΕΛΚ και να δηλώσει ότι θα στηρίξει τα συμφωνηθέντα και ύστερα από τις εκλογές ".

* City Press: Δοκιμάζεται η Ευρωζώνη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πάρτι κερδοσκόπων σε Ιταλία-Ισπανία. Η Moody's απειλεί τα 3Α της Γαλλίας. Εκβιαστική πολιτική του Βερολίνου έναντι των υπερχρεωμένων χωρών".

* Metro: Νίπτουν τας χείρας τους Μπαρόζο, Παπαδήμος

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε Σαμαρά-Παπανδρέου-Καρατζαφέρη πετάει το μπαλάκι των έγγραφων δεσμεύσεων για την 6η δόση ο πρωθυπουργός. Δεν είναι ώρα για πολιτικά παιχνίδια, σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Σήμερα ο Παπαδήμος βλέπει Γιούνκερ, Ντράγκι".

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θάλαμος αερίων η Θεσσαλονίκη

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή