Υπόθεση Siemens: Κλήση σε απολογία για κακούργημα στην Αντ. Μάρκου

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 12:32
A- A A+

Κλήση σε απολογία για το κακούργημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα απέστειλε η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης της Siemens, Μ.Νικολακέα, στη δικαιούχο κομβικού λογαριασμού ελβετικής τράπεζας Αντωνία Μάρκου.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2008 η κ. Μάρκου είχε προσέλθει αυτοβούλως στον εισαγγελέα κ. Αθανασίου και κατέθεσε ότι ύστερα από προτροπή του κ. Δημ. Νέγρη -πρώην αντιπροέδρου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, με τον οποίο είχε προσωπική αλλά και κομματική σχέση (ΝΔ) - άνοιξε το 1993 στην UBS Γενεύης τραπεζικό λογαριασμό, διαχειριστή του οποίου όρισε τον πρώην γενικό διευθυντή της Siemens Ηλία Γεωργίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας μέσω του επίμαχου λογαριασμού φαίνεται να διακινήθηκαν από τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της Siemens χρηματικά ποσά που υπερβαίνουν τα 4 εκατομμύρια μάρκα, μεταξύ των οποίων και τα 450 χιλιάδες μάρκα που πιστώθηκαν στον λογαριασμό "Α.ROCOS" με αποδέκτη τον πρώην υπουργό Αν. Μαντέλη.

Η κατηγορουμένη έχει υποστηρίξει πως δεν γνώριζε ότι μέσω του λογαριασμού της -που έκλεισε το 2003- κινήθηκε "μάυρο χρήμα". Αντίστοιχο λογαριασμό στην ίδια τράπεζα και την ίδια μέρα είχε ανοίξει και ο ίδιος ο κ.Νέγρης με τη σύζυγό του, με διαχειριστή και πάλι τον φίλο και μετέπειτα συμπέθερό του Ηλία Γεωργίου.

Με την κλήση προς την κ.Μάρκου, οι εφέτες ανακριτές της υπόθεσης ανοίγουν τον κύκλο των απολογιών προσώπων που φέρονται να έχουν κεντρικό ρόλο στη διακίνηση "μαύρου χρήματος".

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή