Παναγιωτόπουλος-ΗΠΑ: Η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 17:48
UPD:17:49
A- A A+

Στο συνέδριο της ΑΗΕΡΑ (American Hellenic Educational Progressive Association), στο Ορλάντο της Φλόριντα, κατά το οποίο εορτάστηκε η 100ή επέτειος της ιδρύσεως της ιστορικής αυτής ομογενειακής οργάνωσης με μείζονα εθνική προσφορά, συμμετείχε την Πέμπτη ως κεντρικός ομιλητής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο συνέδριο μίλησαν, επίσης, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης κι ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Τζίμυ Κόκοτας.

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός ανέδειξε τη σπουδαιότητα του έργου της Οργάνωσης, διαχρονικά, για την προώθηση των εθνικών θεμάτων, τονίζοντας ότι η Ομογένεια προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην πατρίδα μας για την αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων και ταυτόχρονα συνιστά το πολυτιμότερο κεφάλαιο και ανεκτίμητο παράγοντα ισχύος και ασφάλειας για το Έθνος μας. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιείται, βάσει των κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και τη θωράκιση της χώρας έναντι οιασδήποτε απειλής, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται».

Σημείωσε δε τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζοντας τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδος- ΗΠΑ, τόνισε ότι βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, η δε στρατηγική αμυντική σχέση συνεισφέρει ουσιαστικά στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, αναδεικνύοντας ειδικότερα τον κομβικό ρόλο του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή