Στα Ιωάννινα μεταφέρεται η Ολυμπιακή αίθουσα Ξιφασκίας

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 13:22
UPD:13:26
REUTERS/MOLLY DARLINGTON
A- A A+

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πρώην αίθουσα Ξιφασκίας, θα αποσυναρμολογηθεί από το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και θα μεταφερθεί για εγκατάσταση και χρήση στα Ιωάννινα.

Την προγραμματική σύμβαση για το έργο υπέγραψαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) Παντελής Κολόκας και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου (ΠΤΑΗ) και αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Αγνή Νάκου.

Το έργο προβλέπει την αποξήλωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων από τον χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, ο οποίος ήδη έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία «LAMDA DEVELOPMENT», την αποσυναρμολόγησή της σε λειτουργικά μέρη, καθώς και την ταξινόμηση και καταγραφή τους, προϋπολογισμού 1.227.600 ευρώ που βαρύνει το ΠΤΑΗ, το οποίο θα καρπώνεται τους μελλοντικούς πόρους από τη χρήση της εγκατάστασης, ενώ η μεταφορά των υλικών στα Ιωάννινα και η επανασυναρμολόγησή τους θα γίνει με φροντίδα της περιφέρειας Ιωαννίνων.

Η λειτουργία της εγκατάστασης στα Ιωάννινα θα συμβάλει στην καλλιέργεια του αθλήματος της ξιφασκίας στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην αθλητική αναβάθμιση της περιοχής ευρύτερα.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού ανέλαβε την παροχή υποστήριξης και κάθε αναγκαίας βοήθειας για την υλοποίηση, καθώς και τη δέσμευση για οικονομική συμβολή ώστε η εγκατάσταση να καταστεί εκ νέου λειτουργική.

Το Πανηπειρωτικό Εθνικού Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων θα διαθέσει προσωπικό στην υποστήριξη της επίβλεψης του έργου.

Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης ορίστηκε για δώδεκα (12) μήνες, ενώ μπορεί να παραταθεί για ακόμα έξι (6) μήνες, εφόσον υπάρξει κοινή έγγραφη συμφωνία όλων των συμβαλλομένων μερών.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις