Γαλλία: Προαιρετική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από 1 Ιουλίου

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 10:00
UPD:10:02
REUTERS/ERIC GAILLARD

People, wearing protective face masks, queue outside a shop in a street in Nice as France' 16 hardest-hit departments will go into a third lockdown imposed to slow the rate of the coronavirus disease (COVID-19) contagion, March 19, 2021. REUTERS/ Eric Gaillard

A- A A+

Η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να καταστεί προαιρετική στη Γαλλία από 1η Ιουλίου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο RTL o Zερόμ Σαλομόν, Γενικός Διευθυντής Υγείας της χώρας.

«Εάν όλα πάνε καλά, θα αρθούν ορισμένοι περιορισμοί στις 30 Ιουνίου, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες», απάντησε προσεκτικά σε ερώτηση. Από την άλλη πλευρά, τόνισε πως είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους καθώς «υπάρχουν πολλοί περισσότεροι κίνδυνοι».

«Δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικό σε εξωτερικούς χώρους από την 1η Ιουλίου, αλλά παραμένουν τα μέτρα προστασίας, δηλαδή το πλύσιμο των χεριών, οι αποστάσεις και οι κοινωνικές αποστάσεις και η προσοχή σε μεγάλες συγκεντρώσεις», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει ακόμα μετά τις 21.00 το βράδυ, τόνισε πως η άρση του μέτρου θα γίνει βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

naftemporiki.gr με πληροφίες από τη Le Figaro και το RTL

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή