Ν. Παππάς: Αβάσιμοι και ψευδείς ισχυρισμοί ενός αποτυχόντα στη διαδικασία αδειοδότησης

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 18:58
UPD:19:03
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«​Το Δημόσιο εισέπραξε χρήματα, δεν δαπάνησε. Η κυβέρνησή μας κι εγώ δεχτήκαμε επιθέσεις και εκβιασμούς, λοιδορηθήκαμε και συκοφαντηθήκαμε. Γιατί θελήσαμε, πιστοί στο πρόγραμμά μας και το Σύνταγμα, να βάλουμε, έπειτα από δεκαετίες, τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο όπου επικρατούσε η αυθαίρετη κατάληψη δημοσίων συχνοτήτων» είπε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς, στη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του πρώην υπουργού, λίγο πριν και τη σχετική ψηφοφορία.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν υπάρχει κατηγορία υπερκοστολόγησης σε μία προμήθεια ή ένα δημόσιο έργο. Δεν υπάρχει κατηγορία ότι εισπράξαμε λιγότερα από όσα θα έπρεπε να εισπράξουμε».

Αντιθέτως, δήλωσε «περήφανος που ανεβαίνω σε αυτό το βήμα με αφορμή τη διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου πρόταση της ΝΔ. Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού, όπως ορκίστηκα να το κάνω και οφείλω να το κάνω».

Κατά τον κ. Παππά, η πολιτική επιλογή της ΝΔ είναι «προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού. Του ανταγωνισμού μεταξύ της εθελοδουλίας της απέναντι στα συμφέροντα και του θράσους της απέναντι στον ελληνικό λαό». 

Μίλησε για «αστική διαφορά μεταξύ δύο επιχειρηματιών» και σημείωσε πως «έχουμε τη ΝΔ να υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός εξ αυτών, όπως και τις αντιφάσεις του, και να αγνοεί τις θέσεις της άλλης. Να αγνοεί τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων, του διεθνούς και του ελληνικού. Και να σπάει κάθε ρεκόρ εθελοδουλίας και θράσους».

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση πλέον, «μέσα στις αλυσιδωτές αποτυχίες της, πιάνεται από τα μαλλιά ενός αποτυχόντα της διαδικασίας αδειοδότησης, ο οποίος καταθέτει σειρά αβάσιμων, ψευδών και αντιφατικών ισχυρισμών, τέσσερα χρόνια μετά τη διαδικασία αδειοδότησης. Και ο οποίος αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια, ενώ και τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου. Τόσο πολύ τον βοηθήσαμε. Του δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό» είπε και συνέχισε με εκτενείς αναφορές του στα διαδικαστικά για τις τηλεοπτικές άδειες της περιόδου 2015-2016.

«​Να προσέχετε πως μιλάτε για αυτή την παράταξη, τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η ώρα που θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τις συκοφαντίες σας, πλησιάζει» είπε καταληκτικά ο κ. Παππάς.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή