Λαοθάλασσα ινδουιστών στον Γάγγη για το φεστιβάλ Kumbh Mela

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 10:38
UPD:10:44
REUTERS/ANUSHREE FADNAVIS
A- A A+

Δεκάδες χιλιάδες Ινδουιστές πιστοί βυθίστηκαν στον ποταμό Γάγγη της Ινδίας την Πέμπτη καθώς στη χώρα άρχισε ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά φεστιβάλ στον κόσμο, παρά το ότι ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση κορυσμάτων κορωνoϊού εδώ και τρεις μήνες.

Ινδουιστές ασκητές γνωστοί ως Naga sadhus, πολλοί σχεδόν γυμνοί με ξίφη ή τρίαινα, οδήγησαν τους λουόμενους στο Kumbh Mela, ή φεστιβάλ στάμνων, στη βόρεια πόλη Χάριντορ.

REUTERS/ANUSHREE FADNAVIS

Όλοι οι συμμετέχοντες στη φετινή εκδήλωση, που διαρκεί μέχρι το τέλος Απριλίου, απαιτείται να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να τους επιτραπεί η είσοδος στους χώρους του φεστιβάλ, σύμφωνα με τις αρχές. Αλλά φυσικά δεν υπήρχαν κοινωνικές αποστάσεις καθώς οι λουόμενοι σπρώχνονταν στην ακροποταμιά.

Οπαδοί Ινδουιστές πιστεύουν ότι το κολύμπι στα νερά του Γάγγη απαλλάσσει τους ανθρώπους από τις αμαρτίες, και κατά τη διάρκεια του Kumbh Mela φέρνει σωτηρία από τον κύκλο της ζωής και του θανάτου.

REUTERS/ANUSHREE FADNAVIS

«Είναι ωραίο να κάνεις μπάνιο εδώ», είπε ο 44χρονος Τσαντουμπχάι Γκοβιντμπχάι Ντάμπι, αφού βγήκε από το νερό. Οι μισοί άνθρωποι φορούν μάσκες και οι μισοί όχι, αλλά δεν φοβόμαστε τον κορωνοϊό».

Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι είχαν κολυμπήσει στον ιερό ποταμό έως τις 8 π.μ. (0230 GMT), με την αστυνομία να επιβλέπει το φεστιβάλ είπε στο Reuters συνεργάτης ANI.

REUTERS/ANUSHREE FADNAVIS

Οι αρχές δήλωσαν ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα συμμετείχαν στο φεστιβάλ το 2019, την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε, ένας αριθμός που αναμένεται να είναι αρκετά μειωμένος φέτος.

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες σκληρό lockdown πέρυσι, ήταν ένα από τις πιο σκληρές στον κόσμο, η Ινδία έχει χαλαρώσει σχεδόν όλους τους περιορισμούς στην κυκλοφορία από την κορύφωση της πανδημίας τον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος τεράστιων σταδίων για αγώνες κρίκετ, μία από τις εθνικές εμμονές της χώρας.

REUTERS/ANUSHREE FADNAVIS

Ωστόσο, τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται πάλι στην Ινδία, η οποία βρίσκεται στις πέντε πρώτες χώρες που αναφέρουν καθημερινά τις περισσότερες νέες μολύνσεις.

Αξιωματούχοι ανέφεραν 22.854 νέες μολύνσεις την Πέμπτη, αριθμός που αποτελεί υψηλά τριμήνου, με τον συνολικό αριθμό στη χώρα να είναι 11,3 εκατομμύρια. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 126 σε 158.189, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters


 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή