Προς πώληση το πρώτο σπίτι εξ ολοκλήρου από εκτυπωτή 3D

Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 13:35
REUTERS/CARLO ALLEGRI
A- A A+

Το πρώτο 3D printed σπίτι στην Αμερική που πήρε άδεια για πώληση είναι γεγονός. Πίσω από την κατασκευή βρίσκεται ο Κερκ Άντερσεν.

REUTERS/CARLO ALLEGRI

Ο υπερμεγέθης 3D εκτυπωτής που κατασκεύασε η εταιρεία του Άντερσεν έχτισε ένα σπίτι 1.900 τετραγωνικών μέτρων σε μόλις 8 ημέρες στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

REUTERS/CARLO ALLEGRI

Για την κατασκευή της οικίας χρειάστηκαν μόνο 3 εργάτες, ένας εκ των οποίων ήταν ο χειριστής του εκτυπωτή. Συνολικά, η αυτοματοποίηση που εφαμόστηκε, συνένωσε 20 διαφορετικές επαγγελματικές διαδικασίες.

REUTERS/CARLO ALLEGRI

Ο Κερκ Άντερσεν

Η μείωση του προσωπικού αλλά και η μείωση του κόστους για τη χρήση υλικών κάνει τα 3D printed σπίτια πολύ πιο οικονομικά. Σύμφωνα με έμπειρο μεσίτη που μίλησε στο CNN Αμερικής, τα σπίτια αυτά μπορεί να είναι μέχρι και 50% φθηνότερα από τα υπόλοιπα.

REUTERS/CARLO ALLEGRI

Σπίτια μέσω 3D printing έχουν κατασκευαστεί ήδη σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, όπως η Γερμανία και το Βέλγιο. Στο Μεξικό φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο αυτή ως μια λύση στο πρόβλημα των αστέγων.

REUTERS/CARLO ALLEGRI

Ο Γιώργος Στάικος είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας που κατασκευάζει μέσω 3d εκτυπωτή κατοικήσιμο σπίτι στη Γερμανία.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 ο κ. Στάικος το σπίτι που ξεκίνησε η εταιρεία του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, μένουν μόνο να τοποθετηθούν τα παράθυρα. Το σπίτι που «έχτισε» ο 3D εκτυπωτής της εταιρείας του κ. Στάικου ολοκληρώθηκε μέσα σε εκατό ώρες λειτουργίας του εκτυπωτή και σε διάστημα 2,5 μηνών. Πρόκειται για διώροφο σπίτι 160 τετραγωνικών μέτρων.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε αντίστοιχες κατασκευές και στην Ελλάδα.

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή