Μόσιαλος: Τα εμβόλια που κυκλοφορούν στη χώρα μας καλύπτουν και τις μεταλλάξεις

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 22:54
UPD:22:56
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
A- A A+

Για το θέμα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και τα εμβόλια, μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δεύτερο κύμα αλλά σε πιο ευνοϊκή θέση σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ προσέθεσε ότι τα εμβόλια που κυκλοφορούν στη χώρα μας καλύπτουν και τις μεταλλάξεις.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Δεν είμαστε ακόμα στο τρίτο κύμα, είμαστε στο δεύτερο κύμα και παλεύουμε να σταθεροποιηθούμε, η Ελλάδα μάλιστα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι σε πιο ευνοϊκή θέση σε σχέση με τους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων.

Μην πάμε ακόμα σε μία συζήτηση για νέα πιο αυστηρά μέτρα. Ο στόχος είναι να μην ξεφύγει κάποιο από τα νέα στελέχη, αυτό της Βρετανίας και αυτό της Νοτίου Αφρικής.

Τα εμβόλια που κυκλοφορούν στη χώρα μας καλύπτουν και τις μεταλλάξεις.

Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούν στην Ελλάδα, τόσο καλύτερα θα πάμε, έχουμε τρέξει τους εμβολιασμούς πιο γρήγορα σε σχέση με τις ποσότητες που έχουμε παραλάβει.

Αν οι εταιρείες κρατήσουν τις συμβολαιακές τους υποχρεώσεις τότε μέχρι τον Απρίλιο θα έχει προσχωρήσει σημαντικά ο εμβολιασμός» τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Πηγή: ΕΡΤ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή