Η Βρετανία αντιμέτωπη με έξαρση του κορωνοϊού

Εντείνεται η ανησυχία
Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 21:44
UPD:21:49
REUTERS/JOHN SIBLEY
A- A A+

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αντιμέτωπο με έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, εξαιτίας και του νέου, πιο μεταδοτικού, μεταλλαγμένου στελέχους, με αποτέλεσμα τη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων, προκειμένου να θωρακιστεί απέναντι στην πανδημία.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει όλα τα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο για τις επόμενες δύο εβδομάδες για να αντιμετωπίσει την ταχεία εξάπλωση μιας πιο μολυσματικής παραλλαγής του ιού COVID-19, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν, σήμερα.

«Η κυβέρνηση έχει επιτέλους δει νόημα και έκανε στροφή 180 μοιρών», έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου στο Twitter. «Όλα τα δημοτικά σχολεία σε όλο το Λονδίνο θα έχουν την ίδια μεταχείριση. Αυτή είναι η σωστή απόφαση - και θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Εκπαίδευσης, Νικ Γκιμπ, για τις εποικοδομητικές συζητήσεις μας τις τελευταίες δύο ημέρες».

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, με το οποίο οι βρετανικές αρχές ελπίζουν να επιταχύνουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 που ξεκίνησε στη χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου.

4η συνεχόμενη μέρα με πάνω από 50.000 κρούσματα

Η Βρετανία κατέγραψε 613 θανάτους σχετιζόμενους με την Covid σε 24 ώρες. Επίσης, ανακοινώθηκαν 53.285 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, για τέταρτη συναπτή ημέρα κατά την οποία οι μολύνσεις υπερβαίνουν τις 50.000.

Αυτό σημαίνει πως η χώρα μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφει αύξηση των ημερήσιων μολύνσεων κατά 63%.

Τουρκία: Τέλος στις αφίξεις από τη Βρετανία

Η Τουρκία ανέφερε σήμερα, Πρωτοχρονιά, 15 κρούσματα κορωνοϊού με το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος, τα πρώτα που εντοπίζονται στη χώρα. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κόκα, απαγορεύεται, μέχρι νεωτέρας, η είσοδος ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Άλλωστε, η εμβολιαστική στρατηγική στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη βρετανική κυβέρνηση να δίνει την εντολή να δοθεί έμφαση στην μαζική χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό, αντί για την δεύτερη σε όσους ήδη το έχουν κάνει.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή