Θεσσαλονίκη: Με ουρές λόγω των μέτρων προστασίας άνοιξαν τα εποχικά καταστήματα

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 15:04
UPD:15:15
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
A- A A+

Την λειτουργία τους ξεκίνησαν σήμερα σε όλη την χώρα τα εποχικά καταστήματα πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών. Πρόκειται για 110 συνολικά καταστήματα στα οποία δίνεται άδεια λειτουργίας μέχρι τις 8 Ιανουαρίου με ωράριο λειτουργίας από 7 π.μ. έως 8:30 μ.μ.

Στην Θεσσαλονίκη, όπου τα εποχικά καταστήματα είναι τα πρώτα που λειτουργούν και πάλι στην πόλη έπειτα από περίπου πέντε εβδομάδες καραντίνας και επιβολής περιοριστικών μέτρων, οι πρώτοι πελάτες έκαναν την εμφάνισή τους περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να προμηθευτούν τα χριστουγεννιάτικα είδη.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες που βρέθηκαν στα καταστήματα γνώριζαν από πριν τι θα αγοράσουν για να στολίσουν τα σπίτια τους, ενώ κάποιοι επέλεξαν τις πρωινές ώρες ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο συνωστισμού. Ωστόσο, λόγω των μέτρων προστασίας που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας παρατηρήθηκαν και ουρές, καθώς η αναλογία των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν εντός του καταστήματος πηγαίνει ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Σε κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη, επί της οδού Βασ. Όλγας, ο Μάνος Ψωμαδάκης βρισκόταν διαρκώς στην πόρτα προκειμένου να ελέγχει πόσοι ήταν εντός του μαγαζιού για να μην υπάρξει καμία παράβαση και να υπάρχει σειρά προτεραιότητας για τις αγορές. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πελάτες τηλεφωνούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να μάθουν πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα για να μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα στολίδια αλλά και κυρίως φωτάκια, εκεί που υπήρξαν απώλειες από τις περσινές γιορτές.

«Περιμένουμε τον κόσμο να τον εξυπηρετήσουμε. Διάθεση υπάρχει όμως δυστυχώς δεν μπορούν να μπουν όλοι μαζί στο κατάστημα λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να περιμένουν αναγκαστικά οι πελάτες μας σε ουρά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ψωμαδάκη, ο κόσμος είχε μεγάλη ανάγκη να στολίσει για να αλλάξει η ψυχολογία του ενώ, όπως είπε, για τους ίδιους τους επιχειρηματίες των εποχικών ειδών η γενική κατάσταση είναι «καταστροφική», καθώς πριν από τα Χριστούγεννα είχαν προηγηθεί δύο χαμένες γι αυτούς σεζόν, της Αποκριάς και του Πάσχα, όπου ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις και οι εορτασμοί.

Σημειώνεται πως φέτος στα καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών υπάρχουν και «νέα είδη», καθώς αυτό επιτάσσει ο κορωνοϊός και δεν είναι άλλα από μάσκες με χριστουγεννιάτικα τυπώματα, για μικρούς και μεγάλους.

Κι ενώ στα καταστήματα που βρίσκονται περιφερειακά παρατηρήθηκαν ουρές, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε κατάστημα χριστουγεννιάτικων ειδών που λειτουργεί εδώ και χρόνια στη συμβολή των οδών Βενιζέλου με Βασ. Ηρακλείου, η κίνηση ήταν περιορισμένη, με τον ιδιοκτήτη να αισιοδοξεί πως με το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων του λιανικού εμπορίου θα πυκνώσει ο κόσμος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή