Γκ. Μαγιορκίνης: Πρέπει να ληφθούν πολλά μέτρα για ανάσχεση της πανδημίας

Καλύτερη εικόνα προς το τέλος της εβδομάδας
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 18:56
UPD:18:56
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+
H επιδημία επανέρχεται απειλητικά στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο δεύτερο κύμα, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Γκίκα Μαγιορκίνη. Ως εκ τούτου, πρέπει να ληφθούν πολλά μέτρα για να επιτευχθεί η ανάσχεσή της, είπε κατά την τακτική ενημέρωση.
 
Όπως εξήγησε, πολλές χώρες επανέρχονται σε lockdown, όπως έγινε στο πρώτο κύμα. Για παράδειγμα, το Ισραήλ εφαρμόζει επιλεκτικά απαγορεύσεις μετακινήσεων με βάση τις κοινωνικοοικονομικές προτεραιότητες.
 
Αναφορικά με τις νέες διαγνώσεις, ο καθηγητής επισήμανε ότι η Ελλάδα παραμένει σε επίπεδο άνω των 300 ατόμων για δεύτερη συνεχή εβδομάδα και δυστυχώς δεν δείχνει σημεία υποχώρησης. Αυξητική τάση όμως έχουν και οι ασθενείς που μπαίνουν στις ΜΕΘ και διασωληνώνονται.
 
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Αττική παραμένει υψηλά στα θετικά κρούσματα και απαιτείται επιπλέον προσπάθεια για να μειωθεί αυτός ο αριθμός. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν βοηθήσει στο να έχουμε σαφώς πιο αργή εξάπλωση της επιδημίας και συμπλήρωσε ότι θα έχουμε καλύτερη εικόνα προς το τέλος της εβδομάδας. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή