Λιγότερες οι αφίξεις μεταναστών από την Τουρκία- Εν μέρει λόγω κορωνοϊού

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 13:50
UPD:13:55
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Λιγότεροι πρόσφυγες και μετανάστες φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, μερικές εκατοντάδες τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κυρίως λόγω των αυξημένων συνοριακών ελέγχων και εν μέρει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος στο πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο, ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ένας «δύσκολος και απρόβλεπτος γείτονας που έχει υπό τον έλεγχό της μια 'δεξαμενή' τεσσάρων εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα επιχειρήσει να τους χρησιμοποιήσει σε μια άλλη περίσταση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε τις δηλώσεις αυτές πριν από την επίσκεψή του σε κέντρα μεταναστών στη Λέσβο μαζί με τον πρωθυπουργό του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ.

«Η μειωμένη ροή δεν θα μας επιτρέψει να επαναπαυθούμε. Αντίθετα, επιβάλλει την ανάγκη για να συνεχιστεί η επαγρύπνηση», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, και συνέχισε λέγοντας ότι «θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι αλλά [οι εγκαταστάσεις] δεν είναι φυλακές. Η Ελλάδα δεν κτίζει φυλακές. Είναι μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα που προστατεύει τα σύνορά της καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή