Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 18:33
UPD:18:35
A- A A+

Συνήλθε σήμερα η Επιτροπή για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος, υπό την προεδρία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, με στόχο την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τακης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κι ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσης. Από την πλευρά της Εκκλησίας παρέστησαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, Ευσέβιος, ως πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ), ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Δανιήλ, ως πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και της Eπιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, ο επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος, ως αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, και ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ως νομικός σύμβουλός της.

Μετά την λήξη των εργασιών της Επιτροπής, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως η πρώτη θεσμική συνάντηση της Επιτροπής για τη Μελέτη και Επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην Εκκλησία της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε «σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας. Αναπτύχθηκαν θέματα όπως η εκκλησιαστική εκπαίδευση και η έμφαση που πρέπει να δοθεί στη δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκκλησιαστική εκπαίδευση, αλλά και το θέμα των οργανικών θέσεων των κληρικών. Όπως είναι γνωστό, μέριμνα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών που μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, δρομολογήσαμε ήδη τις επόμενες κινήσεις αναφορικά με τη βαθύτερη μελέτη και επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή