Γ. Πατούλης προς γιατρούς σε δομές των Π.Ε. : Θα έπρεπε να είστε τριπλάσιοι

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 10:50
UPD:11:13
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

«Θα έπρεπε να είστε τριπλάσιοι στον αριθμό και είναι σημαντικό να υπάρχει επάρκεια προσωπικού στον τομέα των υγειονομικών ελέγχων» δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με ιατρούς που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής και στα νησιά.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιου είδους συναντήσεις. «Αυτή είναι η αρχή ενός κύκλου συναντήσεων που θα κάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα συνεργαστούμε στενά για να υλοποιήσουμε ορθές πρακτικές και  να διορθώσουμε παθογένειες. »

Από τη συζήτηση του περιφερειάρχη με τους ιατρούς ως μεγαλύτερα προβλήματα αναδείχθηκαν η έλλειψη προσωπικού και οι χαμηλές αμοιβές, προβλήματα για τα οποία τους επισήμανε ότι θα συνεργαστεί στενά μαζί τους για να βρουν από κοινού λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν.

«Βούλησή μου είναι να διεκδικήσουμε από την κεντρική κυβέρνηση αυτά που απαιτούνται για να γίνει πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό το έργο σας, με έμφαση στην ενδυνάμωση του προσωπικού, ένα θέμα που το έχω θέσει μετ' επιτάσεως και στη Βουλή. Θα έπρεπε να είστε τριπλάσιοι στον αριθμό και είναι σημαντικό να υπάρχει επάρκεια προσωπικού στον τομέα των υγειονομικών ελέγχων» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αναφερόμενος στους  συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που έχουν προσληφθεί για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που έχουν προκύψει λόγω πανδημίας ο  κ. Πατούλης επισήμανε ότι είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη θητεία τους. Όσον αφορά επίσης τις ελλείψεις προσωπικού,  ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής  έχει ζητήσει από τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο την έγκριση 300 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος των κενών που υπάρχουν.

Στη συνάντηση  στην οποία συμμετείχε επίσης ο εκτελεστικός γραμματέας Γ. Σελίμης, ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους ιατρούς για τη συνεισφορά τους και ιδιαίτερα για τη συμβολή τους κατά την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας ως προς τον έλεγχο τήρησης των μέτρων προστασίας σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς όπως είναι για παράδειγμα τα γηροκομεία.

Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Πατούλη «επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και μεγάλη διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:  «Κρατήσατε όρθιες τις ελεγκτικές μας λειτουργίες την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και αυτό σας το αναγνωρίζουμε».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και στην υλοποίηση των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου και πρόληψης υγείας στα Κέντρα Υγείας των Δήμων. Στη συνέχεια τους ενημέρωσε ότι στόχος του είναι  μέσω ΕΣΠΑ να επιδοτηθούν προγράμματα πρόληψης υγείας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή