Επίκαιρη ερώτηση 43 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία α' κατοικίας

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 18:06
UPD:18:11
George Vitsaras / SOOC/

\

A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση όσον αφορά το καθεστώς προστασίας για την πρώτη κατοικία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς-που λήγει την 1η Μαίου, κατέθεσαν 43 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ειδικότερα, ερωτούν την κυβέρνηση αν έχει την πολιτική βούληση να ανανεώσει την ισχύουσα διάταξη νόμου που είχε υπερψηφίσει η Ν.Δ τον Απρίλιο του 2019 για την προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την 30η Απρίλη του 2020. Επίσης ρωτούν αν πρόκειται να ανακοινώσει την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας, μπροστά στον κίνδυνο των οριζόντιων κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και πως θα διασφαλίσουν την απαγόρευση των πλειστηριασμών έως το τέλος του χρόνου.

Σημειώνουν ότι η ΝΔ, τον Απρίλη του 2019, είχε υπερψηφίσει στη Βουλή τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αναφέρουν επίσης ότι η ρύθμιση των δανείων με υποθήκη στην πρώτη κατοικία περιλαμβάνει διαγραφή οφειλής (στο ποσό που υπερβαίνει το 120% της εμπορικής αξίας του σπιτιού), μακροχρόνια αποπληρωμή έως 25 έτη, χαμηλό επιτόκιο 2%, καθώς και Κρατική επιδότηση (20-50%) των μηνιαίων δόσεων.

Επισημαίνουν επίσης ότι σύμφωνα με το Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας, το 40% των Ελλήνων δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις δαπάνες στέγης. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή