Ντάουνινγκ Στριτ: Ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία

Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 15:52
UPD:16:00
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεν πάσχει από πνευμονία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Επρόσωπος του Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ επανέλαβε σήμερα ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός παραμένει σε καλή διάθεση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξακολουθεί να έχει τις αισθήσεις του.

«Ο πρωθυπουργός ήταν σταθερός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και παραμένει σε καλή κατάσταση. Λαμβάνει θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς υποστήριξη», σημείωσε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι δεν έχει χρειαστεί μηχανική υποστήριξη.

Την καλή κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού, καθώς και ότι δεν βρίσκεται σε αναπνευστήρα είχε επισημάνει νωρίτερα και ο υπουργός Μάικλ Γκλόουβ μιλώντας στο BBC. «Υποστηρίζεται με οξυγόνο», πρόσθεσε ο Γκόουβ, αν και αποκάλυψε ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος τον αντικαθιστά έχουν μιλήσει μαζί του από την Κυριακή το βράδυ, οπότε διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

«Μιλάω με μέλη της ομάδας του πρωθυπουργού, αλλά όχι με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός έχει μία ομάδα γύρω του, η οποία διασφαλίζει ότι συνεχίζεται το κυβερνητικό έργο», σημείωσε ο Γκόουβ.

Ο Βρετανός υπουργός επέμεινε επίσης ότι ο Τζόνσον εργαζόταν λιγότερο από την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού του και αυτό πρέπει να κάνουν όλοι, κατέληξε ο Γκόουβ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian, BBC

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή