Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 16:02
UPD:16:04
DIMITRIS PAPAMITSOS
A- A A+

Η προστασία ευάλωτων πολιτών από την επιδημία του κορωνοϊού και τις συνέπειές της τέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης, μέσω τηλεδιάσκεψης, που είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί στο ζήτημα της προστασίας των αστέγων και των τοξικοεξαρτημένων, τι μπορεί να γίνει και στο ζήτημα των γηροκομείων, καθώς, όπως είπε, «υπάρχει πάντα μία έντονη ανησυχία ότι εκεί μπορεί να υπάρχουν εστίες διασποράς της νόσου, τις οποίες και θα πρέπει να ελέγξουμε».

Όπως σημείωσε, ο δήμος Αθηναίων έχει τις υποδομές για να ανταποκριθεί και με το παραπάνω στην αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων που βιώνουν αυτοί οι πολίτες. «Ίσως είναι και μία ευκαιρία, όπως έχουμε συζητήσει, να προικοδοτήσουμε τον δήμο της Αθήνας, αλλά και το ελληνικό κράτος, με κάποιες πιο μόνιμες δομές, οι οποίες να μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα πιο αποτελεσματικά και όταν θα παρέλθει η μεγάλη θύελλα την οποία αντιμετωπίζουμε τώρα» υπογράμμισε.

DIMITRIS PAPAMITSOS

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε αναφορά στη μέριμνα του δήμου για την παράδοση προμηθειών στους δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και γενικότερα σε όλους όσους έχουν ανάγκη λόγω των ειδικών συνθηκών.

Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο ώστε τα γηροκομεία να στελεχωθούν με γρήγορους ρυθμούς με 500 επιπλέον υπαλλήλους και για τις αποφάσεις όσον αφορά την τρίμηνη παράταση της καταβολής αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων. Η υφυπουργός παρουσίασε ακόμα υπό κατάρτιση πρόγραμμα που προβλέπει την παροχή κουπονιών για αγορές τροφίμων στις οικογένειες που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρώτο μέλημα σε όλα τα γηροκομεία της χώρας πρέπει να είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των συστάσεων του ΕΟΔΥ. Ζήτησε, τέλος, από οποιονδήποτε ηλικιωμένο εμφανίζει συμπτώματα που παραπέμπουν σε νόσο του αναπνευστικού, να μην έρχεται σε επαφή με άλλους, έως ότου διαπιστωθεί εάν είναι φορέας του νέου κορωνοϊού.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή