Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΕΤΕπ στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Χόγιερ

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 16:27
UPD:16:57
George Vitsaras / SOOC/

The president of SYRIZA party meets the President of the European Investment Bank, Werner Hoyer in Athens, Greece on February 14, 2020. / Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2020.

A- A A+

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, συναντήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Χόγιερ τον ευχαρίστησε για την «εξαιρετικά εποικοδομητική κι αποτελεσματική» συνεργασία που είχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι, βάσει αυτής της συνεργασίας, εξασφαλίστηκε ρευστότητα για την ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση απορροφητικότητας κονδυλίων από την ΕΤΕΠ.

Παράλληλα, υπογράμμισε και την πρώτη θέση που κατέλαβε η Ελλάδα το 2018 και το 2019 στην απορρόφηση κονδυλίων από το ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα «Γιούνκερ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αυτή η επιτυχημένη συνεργασία στήριξε αποφασιστικά την ελληνική οικονομία και συνέβαλε στην επαναφορά της σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Κατά τη συνάντηση, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής κρίσης και στην ανάγκη για διαμόρφωση ολοκληρωμένων προγραμμάτων μετάβασης σε μια οικονομία χωρίς άνθρακα. Στο θέμα αυτό συμφώνησαν για την προτεραιότητα στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΤΕΠ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και τη διασφάλιση της δίκαιης μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση περιοχών όπως η Δυτική Μακεδονία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή