ΗΠΑ: Στο πλευρό της Εθνικής Γυναικών οι άνδρες ποδοσφαιριστές

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 12:56
UPD:13:00
REUTERS/Eduardo Munoz
A- A A+

Οι ποδοσφαιριστές της αμερικανικής Εθνικής ομάδας παίρνουν θέση και τάσσονται αλληλέγγυοι με τις γυναίκες συναδέλφους τους, προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στον αγώνα που κάνουν για ίσα δικαιώματα και μισθούς.

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Παικτών Εθνικών ομάδων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ποδοσφαιριστές επιτέθηκαν στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου που «συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτική διακρίσεων έναντι των γυναικών όσον αφορά τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας τους»

Όπως υπογραμμίζεται «για περισσότερα από 20 χρόνια η ομοσπονδία έχει υψώσει τείχος απένασε σε οποιαδήποτε έννοια ισότητας αμοιβής ή οικονομικής ισότητας για τις αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών των ΗΠΑ. Πρόκειται για συστηματική διάκριση λόγω φύλου που δεν πρέπει ποτέ να συμβεί».

Είκοσι οκτώ παίκτριες της παγκόσμιας πρωταθλήτριας το 2019, στη Γαλλία, παρουσίασαν μια νομική δράση κατά της πολιτικής των διακρίσεων. 

«Τι χρειάζεται το ποδόσφαιρο των γυναικών τους επόμενους μήνες; Χρήματα, χρήματα, χρήματα» απαντά το αστέρι της αμερικανικής ομάδας, Μέγκαν Ράπινο, που αγωνίζεται εδώ και χρόνια για να εξασφαλίσει ότι οι γυναίκες θα έχουν την ίδια μεταχείριση με τους άνδρες. 
 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις