Μακρόν: Δεν μετανιώνω για το «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 12:26
UPD:12:37
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Τη δήλωσή του περί «εγκεφαλικά νεκρού ΝΑΤΟ» υπερασπίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξανά σήμερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο της Συμμαχίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν στηρίζει τη δήλωση που έκανε προ ημερών σε συνέντευξή του στον Economist – και η οποία προκάλεσε την μήνιν του Αμερικανού προέδρου - ο Μακρόν τόνισε «απολύτως, ναι», καθώς υπήρξε αφορμή να τεθούν ορισμένα πολύ σημαντικά ζητήματα.

Στα ζητήματα αυτά, ο Γάλλος πρόεδρος περιέλαβε τον τρόπο δημιουργίας μίας σταθερής ειρήνης στην Ευρώπη, καθώς και στον καθορισμό του εχθρού.

«Πιστεύω λοιπόν ότι ήταν ευθύνη μας να εγείρουμε αμφιβολίες που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς και να βρεθούμε αντιμέτωποι με έναν πραγματικά στρατηγικό διάλογο. Έχει αρχίσει και είμαι ικανοποιημένος», υπογράμμισε ο Μακρόν.

Τραμπ και Μακρόν ήλθαν σε αντιπαράθεση μπροστά στις κάμερες χθες για το μέλλον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αλλά και για άλλα θέματα στα οποία διαφωνούν, ενώ νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον Γάλλο ομόλογό του για τους «πολύ άσχημους» χαρακτηρισμούς για τη Συμμαχία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή