Καταγράφοντας το γοητευτικό καλλιτεχνικό ταξίδι του Banksy

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 09:46
A- A A+

Ο Στιβ Λαζαρίντες (Steve Lazarides), έμπορος έργων τέχνης περισσότερο γνωστός για το ότι έφερε την τέχνη δρόμου στις γκαλερί, ετοιμάζει άλμπουμ με τίτλο «Banksy captured (Ο Banksy αιχμάλωτος - του φωτογραφικού φακού)».

Σε αυτό, ο Λαζαρίντες, ατζέντης του Banksy που στάθηκε στο πλευρό του όλο το διάστημα της εκτόξευσης του καλλιτέχνη δρόμου από το Μπρίστολ στην παγκόσμια φήμη, μοιράζεται με το κοινό φωτογραφίες που πήρε ο ίδιος –και θα δουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, καταγράφοντας το γοητευτικό καλλιτεχνικό ταξίδι του Banksy.

Πριν αναλάβει ατζέντης του Banksy, ο Λαζαρίντες δούλεψε ως φωτογράφος, με θέμα τις υποκουλτούρες. Στη συνέχεια, έκανε ένα μεγάλο άλμα μπροστά και μαζί με τον Banksy ίδρυσε, το 2003, το «Pictures On The Wall», το διάσημο κατάστημα αντιγράφων έργων τέχνης δρόμου στο Λονδίνο. Το 2017, κατέβασαν ρολά, όταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «...αναπόφευκτα, ήρθε η καταστροφή, και πολλοί από τους καλλιτέχνες έγιναν επιτυχημένοι». Ωστόσο, με την προϊστορία του στη φωτογραφία και το πάθος του για αντεργκράουντ τέχνη, ο Λαζαρίντες δεν σταμάτησε να τραβά φωτογραφίες.

Στο άλμπουμ, παρουσιάζει τις αγαπημένες του φωτογραφίες από την περίοδο που κατέγραφε την καλλιτεχνική πορεία του Banksy. «Αυτές οι φωτογραφίες είναι από την περίοδο που είχαμε ξεσαλώσει, κατεδαφίζοντας το καλλιτεχνικό κατεστημένο» δηλώνει, στο Designboom, ο φωτογράφος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή