Βρετανία: «Όχι» της Βουλής σε εκλογές στις 15 Οκτωβρίου

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 23:50
UPD:05/09/2019 00:08
via REUTERS/UK Parliament/Jessica Taylor
A- A A+

Η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε την πρόταση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου.

Υπέρ της πρότασης του Βρετανού πρωθυπουργού ψήφισαν 298 βουλευτές, 56 ψήφισαν κατά ενώ οι βουλευτές των Εργατικών απείχαν από τη διαδικασία. Για την έγκριση της προκήρυξης πρόωρων εκλογών χρειαζόταν διευρυμένη πλειοψηφία των 2/3 του Κοινοβουλίου, δηλαδή τουλάχιστον 434 βουλευτές.

Αντιδρώντας στο αποτέλεσμα, ο κ. Τζόνσον κατηγόρησε τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ότι δεν συναινεί στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών διότι δεν πιστεύει ότι μπορεί να τις κερδίσει.

Πρόσθεσε ότι είναι πιθανότατα η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται την πρόσκληση σε εκλογές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά από τη νέα πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, καθώς εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο νόμος για την αναβολή του Brexit, που στοχεύει στην αποφυγή της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία την 31η Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, ο νόμος για την αναβολή του Brexit είχε λάβει το πρώτο «ναι» της Βουλής των Κοινοτήτων, με 329 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 300 να ψηφίζουν κατά.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στη Βουλή των Λόρδων, η οποία καλείται να εγκρίνει τον συγκεκριμένο νόμο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή