Μηδενικών ρύπων «παγωτατζίδικο»

Η Nissan αποκάλυψε το πρωτότυπο όχημα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 23:22
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Η Nissan «έβγαλε» το ICE (ακρωνύμια από το Internal Compustion Engine, που σημαίνει κινητήρας εσωτερικής καύσης) από το βαν πώλησης παγωτού, δημιουργώντας ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο, μηδενικών εκπομπών πρωτότυπο όχημα για την «Clean Air Day», η οποία γιορτάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 20 Ιουνίου. Για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος η Nissan συνεργάστηκε με τη Mackie’s of Scotland, μια οικογενειακή επιχείρηση γαλακτοπαραγωγής και παγωτού, που τροφοδοτείται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως ο άνεμος και ο ήλιος.

Το έργο αυτό καταδεικνύει πώς μια προσέγγιση παραγωγής με φιλικό τρόπο για το περιβάλλον μπορεί να εξαλείψει την εξάρτηση από τον άνθρακα σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας του παγωτού. Τα περισσότερα φορτηγά πώλησης παγωτού διαθέτουν κινητήρες ντίζελ που λειτουργούν συνεχώς, προκειμένου να διατηρηθεί η ψύξη. Αυτοί οι κινητήρες παράγουν επιβλαβείς εκπομπές, συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του άνθρακα. Ορισμένες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου ήδη προσπαθούν να απαγορεύσουν ή να επιβάλουν πρόστιμα στη διέλευση των οχημάτων αυτών. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο φορτηγό της Nissan αποτελεί μια ιδανική λύση για τους πλανόδιους πωλητές που θέλουν να μειώσουν το δικό τους «αποτύπωμα» άνθρακα, ωφελώντας παράλληλα την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Το πρωτότυπο βαν βασίζεται στο e-NV200, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο LCV (ελαφρύ επαγγελματικό όχημα) της Nissan. Αποτελεί την ενσάρκωση του ηλεκτρικού οικοσυστήματος της Nissan, συνδυάζοντας ένα μηδενικών ρύπων σύστημα μετάδοσης κίνησης, αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες με «ζωή» δεύτερου κύκλου και παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Καθώς ο ηλεκτροκινητήρας του οχήματος τροφοδοτείται από μια μπαταρία 40kWh, ο εξοπλισμός του φορτηγού για το παγωτό, που περιλαμβάνει ένα μηχάνημα σερβιρίσματος μαλακού παγωτού, συρτάρι κατάψυξης και ψυγείο ποτών, τροφοδοτείται από το νεο-αποκαλυφθέν Nissan Energy Roam.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή