Στήριξη ΓΣΕΕ στους μεταλλωρύχους που ζητούν υπογραφή νέας ΣΣΕ

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 12:20
UPD:12:23
ΑΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
A- A A+

Tον αγώνα των μεταλλωρύχων της χώρας, οι οποίοι σήμερα Πέμπτη πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας διεκδικώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο τους, στηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή της, «οι μεταλλωρύχοι και η Ομοσπονδία του κλάδου τους ΟΜΕ, έχουν απέναντί τους την εργοδοσία του εξορυκτικού κλάδου και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, που παρά την κερδοφορία των επιχειρήσεων τους, αρνούνται να προσέλθουν στη διαπραγμάτευση για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των εργαζομένων».

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία «η κωλυσιεργία του ΣΜΕ στοχεύει στη λήξη της μετενέργειας της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ, η οποία έχει κηρυχτεί από το υπουργείο Εργασίας υποχρεωτικά εφαρμόσιμη για όλο το κλάδο». Παράλληλα, όπως επισημαίνει, με τη προσφυγή του ΣΜΕ στο ΣτΕ επιχειρείται η ανατροπή της Υπουργικής Απόφασης.

Η Συνομοσπονδία καλεί τον ΣΜΕ να προσέλθει άμεσα στον τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, όπως επιβάλλεται από την εθνική και ευρωπαΐκη νομοθεσία.

«Η διατήρηση αντεργατικών και μνημονιακών διατάξεων δυσκολεύουν τη συλλογική διαπραγμάτευση και βάζουν εμπόδια στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας» τονίζει, προσθέτοντας πως «σε αυτό τον αγώνα σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα και η ΓΣΕΕ βρισκόμαστε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι στο πλευρό των αγωνιζομένων Μεταλλωρύχων και της ΟΜΕ».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή