Κ. Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα εστίασης

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 18:02
UPD:20:17
δελτίο τύπου
A- A A+

«Εμείς θα μειώσουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα κανονικά, όπως ίσχυε παλιά». Αυτή ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι η επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στα επίπεδα που ήταν επί κυβέρνησης Ν.Δ. δεν αφορά βασικά προϊόντα όπως είναι ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά.

Στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη, με αφετηρία το πρωί το Ηράκλειο, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς συντοπίτες του Κρητικούς. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, αρκετοί από τους πολίτες που του μίλησαν, του είπαν ότι για πρώτη φορά θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για τη στήριξή τους και είπε, μεταξύ άλλων, ότι για πρώτη φορά υπάρχει η βάσιμη προσδοκία το βράδυ των ευρωεκλογών «όλη η Κρήτη να βαφτεί μπλε».

Κατά την Πειραιώς, στις συζητήσεις που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ήταν σχεδόν καθολικό το αίτημα να κάνει πράξη τη βασική δέσμευσή του για μείωση των φόρων και των εισφορών που έχουν πλήξει τη χώρα και ιδιαίτερα την Κρήτη, της οποία η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό κι έχει να ανταγωνιστεί άλλους τουριστικούς προορισμούς στο εξωτερικό. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε λέγοντας: «Θα μειώσουμε τους φόρους ώστε να μένουν περισσότερα λεφτά στην τσέπη σας».

«Να ψηφίσετε ό,τι θέλετε, αλλά να ψηφίσετε». Αυτή ήταν ή παραίνεσή του σε νέους που συνάντησε. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε και μια στάση σε μία κινητή μονάδα αιμοδοσίας. Εκεί συζήτησε με εθελοντές στρατιώτες που στελέχωναν τη μονάδα και υπογράμμισε τη σημασία που έχει «να γίνουμε - όσοι μπορούμε - εθελοντές αιμοδότες». Λίγο αργότερα, συνομιλησε με πολίτη που έχει διπλή υπηκοότητα (αλβανική και ελληνική), ο οποίος του είπε: «Η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα μου. Είμαι Αλβανός και ψηφίζω Νέα Δημοκρατία. Έχω οικογένεια και δύο παιδιά. Νόμους θέλουμε, νόμοι χρειάζονται, για να μπορέσουμε να ζήσουμε σωστα». Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε ότι είναι ανάγκη επιτέλους οι νόμοι που ψηφίζονται να εφαρμόζονται κατά γράμμα και δαι δεσμεύτηκε ότι με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης με τη στήριξη της Ν.Δ., Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, με τον οποίον συνέχισαν τον περίπατό τους στο Ηράκλειο, όπου κατέληξαν στο εκλογικό του κέντρο.

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και laser

Νωρίτερα, στο Ρέθυμνο, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και laser, το οποίο είναι τμήμα του ελληνικού μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ο πρύτανης, Νίκος Κατσαράκης, του παρουσίασε το έργο του Ινστιτούτου, το οποίο αφορά έρευνα πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας και σημασίας, το γνωστό πρόγραμμα hiper το οποίο σχετίζεται με την πυρηνική σύντηξη ταχείας ανάφλεξης με τη χρήση laser. Το hiper περιλαμβάνεται στον κατάλογο 35 συνολικά έργων που είναι γνωστός ως οδικός χάρτης για την ανάπτυξη ευρωπαϊκών υποδομών έρευνας.

«Η μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε ελληνικό Μεσογειακό πανεπιστήμιο είναι μία ευκαιρία για το ακαδημαϊκό ίδρυμα να μπορέσει να χαράξει μία ξεχωριστή ανεξάρτητη πορεία, αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά του στην εφαρμοσμένη έρευνα, δίνοντας έμφαση και μετατρέποντας τις υφιστάμενες δομές σε έναν πυλώνα ανάπτυξης συνολικά για την Κρήτη. Δεν είναι μόνο η Κρήτη του τουρισμού, του πολιτισμού, η Κρήτη των φυσικών ομορφιών, αλλά πρέπει να είναι και της γνώσης, η Κρήτη της καινοτομίας και οι συνθήκες που επικρατούν στο Ινστιτούτο δίνουν πρόσφορο έδαφος για να αξιοποιηθούν. Οι υφιστάμενες υποδομές είναι προς το καλό του τόπου. Θέλω να σας συγχαρώ για τη σημαντική δουλειά που κάνετε εδώ» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τα έργο του ινστιτούτου από τον καθηγητή και διευθυντή του Ινστιτούτου, Μιχάλη Ταταράκη.

Στο Σπήλι Ρεθύμνου

Από το Σπήλι Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν από την επίσημη Πολιτεία όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και το όραμά της. Όπως είπε, «από τη θέση του πρωθυπουργού μόλις βρεθώ, να γνωρίζετε όλοι σας, ότι η στήριξή μου προς τις τοπικές κοινωνίες στις ορεινές κοινωνίες όπως το Σπήλι θα είναι αμέριστη.

Να ξέρετε ότι στηρίζομαι σε σας κι έχω θέσει ένα πολιτικό προσωπικό στόχο και στοίχημα: Να πετύχουμε πολιτικά την επόμενη Κυριακή στην ευρωκάλπη κάτι που δεν είχε καταφέρει να πετύχει ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ’89 και ’90: Να είναι όλη η Κρήτη γαλάζια» ανέφερε.

Μιλώντας στο δημαρχείο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για το οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη, με στόχο να γνωστοποιήσει σε όλους τους Έλληνες την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να αλλάξει την Ελλάδα. «Στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ψηφίζουμε όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για την πατρίδα. Πρέπει να σταλεί το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Ζητώ τη στήριξή σας ώστε να μπορέσουμε την επόμενη μέρα, από θέση ευθύνης, να σταθούμε κοντά στα δικά σας προβλήματα» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό όραμά του για την Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Δεν έχω κρύψει ότι είμαι κατά βάθος ένας άνθρωπος βουνίσιος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των ορεινών δήμων. Γι' αυτό έχω δρομολογήσει μαζί με τους συνεργάτες μου ένα ειδικό σχέδιο για το πώς μπορούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ορεινής κοινότητας. Πρέπει να σπάσει η απομόνωση, με έργα από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και από την περιφέρεια. Γι' αυτό ζητάω να στηρίξετε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη ως τον επόμενο περιφερειάρχη της Κρήτης» είπε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή