Ιράν: Οι ΗΠΑ πίσω από το σαμποτάζ σε σαουδαραβικά τάνκερ

«Προσπαθούν να μας παγιδεύσουν»
Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 18:01
UPD:15/05/2019 08:10
REUTERS/SATISH KUMAR
A- A A+

Το Ιράν κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ και τους συμμάχους της στη Μέση Ανατολή για προσπάθεια να το «παγιδεύσουν» σχετικά με την επίθεση σε δύο σαουδαραβικά πετρελαϊκά τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ. 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, υποστήριξε ότι «ορισμένα ακραία στοιχεία στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης και της περιοχής» προωθούν «επικίνδυνες πολιτικές» σε μία προσπάθεια να σπρώξουν τους Αμερικανούς σε στρατιωτική σύγκρουση με τη χώρα του. 

REUTERS/SATISH KUMAR

«Είχαμε προβλέψει ότι ορισμένοι θα θελήσουν να δουν την ένταση στην περιοχή να κλιμακώνεται με ορισμένες ενέργειες» είπε από το Νέο Δελχί, όπου συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του. 

Οι δηλώσεις του Ζαρίφ έρχονται μία ημέρα μετά τη δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι η αρχική έρευνα των ΗΠΑ για την επίθεση στα τάνκερ δείχνει ότι το Ιράν βρίσκεται πιθανότατα πίσω από αυτή. 

EURONEWS

Εν τω μεταξύ αντάρτες των Χούτι στην Υεμένη δήλωσαν ότι έβαλαν στο στόχαστρο πετρελαιακές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, σε μία σειρά από επιθέσεις με drones.  Εκπρόσωπος των Χούτι έγραψε στο Twitter ότι πρόκειται για αντίποινα για τις ωμότητες της Σαουδικής Αραβίας και τη «γενοκτονία» στον τετραετή πόλεμο στην Υεμένη. 

Πηγή: WSJ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή