Αλ. Χαρίτσης: Με την πρόταση μομφής αυτοπαγιδεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 22:04
UPD:22:08
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποδεικνύεται ότι ήταν μία παγίδα την οποία έστησε και πέφτει ο ίδιος μέσα», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «προχώρησε σε μια κίνηση αποπροσανατολισμού από το κύριο και το μείζον, που είναι η προγραμματική συζήτηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».

Σημείωσε ωστόσο, ότι η πρόταση μομφής είναι καλοδεχούμενη από την κυβέρνηση «γιατί η πρόταση μομφής μετατρέπεται σε ψήφο εμπιστοσύνης κι έτσι για τρεις ημέρες θα γίνει μία ενδελεχής συζήτηση στη Βουλή για όλα τα μεγάλα θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες».

Αναφερόμενος στις τετραπλές κάλπες του Μαΐου, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι στο 85% των τμημάτων, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να ψηφίσουν πρώτα σε δύο κάλπες (για Ευρωβουλή και Περιφέρειες) σε μία αίθουσα και αμέσως μετά σε διπλανή αίθουσα να ψηφίσουν σε άλλες δύο κάλπες (για δήμους και κοινότητες), έτσι ώστε και για τους ίδιους να είναι πιο ομαλή η διαδικασία αλλά και ειδικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Επιπλέον, πρόσθεσε, εισάγονται για πρώτη φορά τεχνολογικές καινοτομίες, ώστε μία πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος να υπάρχει μεταξύ 21.00 και 22.00 η ώρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή