Σερβία: Αν δεν μας θέλει η Ευρώπη, υπάρχουν άλλοι που μας θέλουν

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 21:42
UPD:21:45
Wikipedia
A- A A+

Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί την μοναδική επιλογή που έχει η Σερβία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν, σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Κομισιόν.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας θέλει, υπάρχουν αυτοί που μας θέλουν, δεν είμαστε καταδικασμένοι να περιμένουμε την Ευρώπη. Επιθυμούμε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι στρατηγικός μας προσανατολισμός, θέλουμε να ανήκουμε στο σύστημα των ευρωπαϊκών αξιών και θέλουμε να συνεργαστούμε, αλλά όχι με κάθε τίμημα, να παρακαλούμε συνεχώς μία Ευρώπη που δεν μας θέλει» επισήμανε ο Αλεξάνταρ Βούλιν. Συμπλήρωσε δε, ότι για την Σερβία υπάρχουν και άλλες δυνατότητες.  

«Η Ε.Ε. δεν μας θέλει στους κόλπους της, υπάρχουν ωστόσο και άλλες ενώσεις, άλλα κράτη, άλλοι λαοί, που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας στη βάση της ισοτιμίας» ανέφερε ο Βούλιν. Τόνισε ότι η Σερβία πρέπει να κοιτάξει πρωτίστως το συμφέρον της, τα πολιτικά και οικονομικά οφέλη για τη χώρα και τον λαό.  

 «Καθώς η Ευρώπη δεν μας θέλει, θα μπορέσουμε να βρούμε τρόπο ώστε να μας επιθυμήσουν κάποιες άλλες, μεγάλες και ισχυρές χώρες» διεμήνυσε ο Βούλιν. Αναφερόμενος στα μηνύματα που φτάνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση «περί κόπωσης από την διεύρυνση», σχολίασε: «Ε λοιπόν και μείς είμαστε κουρασμένοι από την πολιτική σας, από το γεγονός ότι συνεχώς αλλάζετε στόχους και θέτετε νέους όρους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή