Ν.Δ.: Αχρείαστα υπερπλεονάσματα και αλλεργία στις επενδύσεις συνθέτουν την πολιτική της κυβέρνησης

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 12:26
UPD:03/05/2019 13:34
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική της, η οποία όπως λέει στηρίζεται σε αχρείαστα υπερπλεονάσματα και αλλεργία στις επενδύσεις, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζει πως το πρόγραμμα συνιστά παραδοχή της αποτυχίας της κυβέρνησης να επιτύχει υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη και να προσελκύσει επενδύσεις, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης. 
 

ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ
Επικαλείται τα στοιχεία που κατατέθηκαν και τα οποία δείχνουν ότι: 
 

  • Ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρείται προς τα κάτω για το 2019, ενώ και στην περίοδο μέχρι το 2022, η ανάπτυξη αναμένεται να είναι αναιμική.
  • Οι επενδύσεις όχι μόνο δεν αυξήθηκαν -όπως προέβλεπε η Κυβέρνηση- το 2018, αλλά μειώθηκαν ετησίως κατά 12%. Ακόμη χειρότερα, η αύξηση που είχε προβλεφθεί για το 2019, ψαλιδίζεται κατά το 1/3 και “μετατίθεται” για το 2020.

 
Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊικούρας, «αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής πολιτικής των αχρείαστων υπερπλεονασμάτων και της επενδυτικής αλλεργίας της σημερινής κυβέρνησης». Προσθέτει δε πως απαιτείται μία εντελώς διαφορετική πολιτική, οικονομικά αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη. Αυτή, θα στηρίζεται, όπως αναφέρει, στη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών καθώς και στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

«Αυτή την πολιτική θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» καταλήγει. 

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή