Διαδηλωτές για το κλίμα απέκλεισαν το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 12:27
UPD:13:12
REUTERS/SIMON DAWSON
A- A A+

Ανθρώπινη αλυσίδα, κολλώντας τα χέρια τους στις εισόδους του οικονομικού κέντρου στο Σίτι του Λονδίνου, σχημάτισαν σήμερα διαδηλωτές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion, αποκλείοντας το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Έξι διαδηλωτές ντυμένοι με μαύρα κοστούμια και κόκκινες γραβάτες έχουν αποκλείσει τις περιστρεφόμενες πόρτες του κτιρίου, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης», «Πείτε την αλήθεια» και «Δεν τρώγονται τα χρήματα».

EURONEWS

«Η Extinction Rebellion θα επικεντρωθεί σήμερα στον χρηματοπιστωτικό τομέα», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, τελευταία μέρα των διαδηλώσεών της που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στη βρετανική πρωτεύουσα. «Στόχος είναι να αξιώσουμε από τον χρηματοπιστωτικό τομέα να μας πει την αλήθεια για το κλίμα και τον καταστροφικό αντίκτυπο που έχει αυτός στον πλανήτη μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

REUTERS/DYLAN MARTINEZ

Την ίδια ώρα τέσσερις ακτιβιστές της οργάνωσης Extinction Rebellion σκαρφάλωσαν πάνω σε τρένο στο Κάναρι Γουόρφ και στέκονται όρθιοι στην οροφή του, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της κλιματικής αλλαγής, ενώ μια άλλη ακτιβίστρια κόλλησε το χέρι της πάνω σε ένα βαγόνι.

Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, αλλά η εταιρεία μέσων μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου προειδοποίησε για μικροκαθυστερήσεις μεταξύ δύο σταθμών.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από τις 15 Απριλίου που άρχισαν οι διαμαρτυρίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη στη Βρετανία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή