Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση της Μέι ζητούν Συντηρητικοί βουλευτές

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 07:42
UPD:08:08
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση της Τερέζα Μέι από την ηγεσία του κόμματος, ακόμη και στην περίπτωση που η συμφωνία που έκλεισε για το Brexit δεν εγκριθεί από το κοινοβούλιο, ζητεί η «Επιτροπή 1922» των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος.

Η Επιτροπή, που συνεδρίασε χθες και σήμερα, απέρριψε το αίτημα κάποιων μελών της, υποστηρικτών του Brexit, για αλλαγή των κανόνων του κόμματος που θα επέτρεπαν νέα πρόταση μομφής στο πρόσωπο της επικεφαλής των Συντηρητικών, σε λιγότερο από ένα χρόνο, ώστε να πιέσουν για την αποχώρηση της Μέι. Υπενθυμίζεται πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε κερδίσει την ψηφοφορία πρότασης μομφής από τους βουλευτές της τον Δεκέμβριο, εξασφαλίζοντας ασυλία στην ηγεσία του κόμματος για ένα χρόνο.

EURONEWS
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γκρέιαμ Μπρέιντι, η πρωθυπουργός είχε ορίσει πριν λίγες εβδομάδες το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησής της από την ηγεσία του κόμματος, σε περίπτωση που το κοινοβούλιο ενέκρινε την συμφωνία της για το Brexit, αλλά τώρα τα μέλη της ζητούν να ορίσει παρόμοιο, ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από την ηγεσία των Συντηρητικών, σε οποιαδήποτε περίσταση, ακόμη και εάν δεν εγκριθεί η συμφωνία.

Όπως είπε, υπήρξε «σαφής απόφαση» να μην αλλάξουν οι κανόνες για τον χρόνο διεξαγωγής νέας πρότασης μομφής, νωρίτερα αυτή τη χρονιά, αλλά η Επιτροπή ζητά ως αντάλλαγμα «σαφήνεια για το τι θα κάνει σε κάθε ενδεχόμενο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή