Μυτιλήνη: Σιωπηλό συλλαλητήριο ένα χρόνο μετά τη «νύχτα της ντροπής»

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 10:54
UPD:11:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑ
A- A A+

Με ένα αναμμένο κερί κάτοικοι της πόλης της Μυτιλήνης στάθηκαν σιωπηλοί χθες το βράδυ στην πλατεία Σαπφούς, για να μη ξεχαστεί η ντροπή της πλατείας ένα χρόνο νωρίτερα, όπου ακροδεξιοί οργάνωσαν βίαιη επίθεση κατά αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών, μεταξύ αυτών και παιδιών, με σκοπό ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση.

«Ένα χρόνο μετά, για τα γεγονότα εκείνων των ημερών, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι. Αλλά και συνεχίζουν με τις πράξεις τους να δηλητηριάζουν την κοινωνία, να διχάζουν τους πολίτες, να προκαλούν με τα ψεύδη τους το μίσος» σημείωνε στην πρόσκλησή της η παράταξη των πολιτών «Δημοκρατική Μυτιλήνη», που κάλεσε πολίτες και φορείς αλλά και αυτοδιοικητικές παρατάξεις όλων των βαθμών που συμμετέχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο - «τέλος στη νύχτα της ντροπής», όπως είχαν ονομάσει οι διοργανωτές.

Ένα χρόνο μετά και κανένας από τους 26 που έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία δεν έχει κληθεί σε απολογία, δίνοντας το μήνυμα της ατιμωρησίας ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας προσέθεσε στις κατηγορείς και το άρθρο για ρατσιστικά κίνητρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή