Π. Καμμένος: Είχαμε διαβεβαίωση ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές

«Να γίνει δημοψήφισμα»
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 19:25
UPD:17/01/2019 01:32
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και να προκηρύξει δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, απηύθυνε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. 

«Αυτή η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης έχει να κάνει με ένα δίλημμα το οποίο λανθασμένα έφερε ο Πρωθυπουργός, έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε ή όχι με την συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας, επαναλαμβάνοντας πως θα καταψηφίσει τόσο την κυβέρνηση, όσο και τη συμφωνία.

Μιλώντας στη Βουλή, επέμεινε ότι πάγια θέση δική του και των ΑΝΕΛ είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να συμφωνήσει ποτέ σε ονομασία για τη γειτονική χώρα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος είπε πως στη συμφωνία του με τον Πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν σε λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Επεσήμανε, δε, ότι η διαβεβαίωση που είχαν οι ΑΝΕΛ τον Ιούνιο, ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για αλλαγή στάσης του κ. Τσίπρα τον Νοέμβριο, όταν «με διαβεβαίωσε πως η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή μετά τον Μάρτιο». «Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καμμένος έκανε επίσης λόγο για σύγκρουση με τρεις απόψεις: εκείνη της κυβέρνησης που αποδέχεται την συμφωνία, εκείνη της αντιπολίτευσης που λέει πως δέχεται να υπάρξει ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, και εκείνη των ΑΝΕΛ που δεν αποδέχονται λύση με τον όρο «Μακεδονία».

Επανέλαβε, δε, ότι θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει η συμφωνία, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντί να προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας κατόπιν δημοψηφίσματος, «προχωρά στον εγκλωβισμό της ψήφου εμπιστοσύνης».

Ζήτησε επίσης να μην αλλάξει η σύσταση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, αναφέροντας πως «είναι αντιδημοκρατικό».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή