Κλειστά πολλά σχολεία στη δυτική Μακεδονία

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 19:46
UPD:19:53
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων παρουσιάζονται σε πολλούς δήμους της δυτικής Μακεδονίας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών.

Το χιόνι στις αυλές και τις εισόδους των σχολείων έχει μετατραπεί σε πάγο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Κοζάνης, Αριστοτέλης Πουτακίδης, διαμήνυσε ότι «το κύριο βάρος των ενεργειών του δήμου έχει προσανατολιστεί στον καθαρισμό των εισόδων και των προαύλιων χώρων όλων των σχολικών μονάδων. «Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση γιατί σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να σπάνε τον πάγο» σημείωσε, παράλληλα.

Την ίδια ώρα, προβλήματα παρατηρούνται και εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ αξίας αναφοράς είναι και τα θέματα ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών από τις ορεινές κοινότητες προς τα σχολεία των πόλεων.

Ως εκ τούτου, για τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού και Βοϊου.

Στη Φλώρινα, παράλληλα, τα σχολεία των δήμων Αμυνταίου και Πρεσπών θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.15 το πρωί, ενώ στο κέντρο της πόλης θα είναι κλειστά.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν και οι σχολικές μονάδες των δήμων Γρεβενών και Δεσκάτης, όπως επίσης και στον δήμο Καστοριάς. Τέλος, στους δήμους Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, η λειτουργία των σχολείων θα ξεκινήσει στις 9.15 το πρωί.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή