Τζ. Κόρμπιν: Καταστροφή το no deal

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 13:52
UPD:14:14
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Την πρόθεσή του να καταθέσει σύντομα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μέι επανέλαβε ο πρόεδρος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ προειδοποίησε πως μία έξοδος της χώρας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία θα ήταν «καταστροφή».

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC o κ. Κόρμπιν εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία, στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τους 27 της Ένωσης, θα απορριφθεί στην ψηφοφορία της Τρίτης και κληθείς σχετικά με το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος, υπενθύμισε ότι το κόμμα του προκρίνει τη λύση των εκλογών. 

Σημείωσε επίσης πως πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία από την ΕΕ, στις 29 Μαρτίου. «Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι καταστροφικό για την βιομηχανία, αλλά και καταστροφικό για το εμπόριο» τόνισε, προσθέτοντας την ανάγκη για μία νέα συμφωνία που θα προκύψει από επαναδιαπραγμάτευση. 

Νωρίτερα η κ. Μέι είχε κρούσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο no deal ή και no Brexit, σε περίτπωση που απορριφθεί η συμφωνία της. Τόνισε δε πως κάτι τέτοιο θα συνιστούσε «κατάχρηση της εμπιστοσύνης των πολιτών». 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή