«Κίτρινα γιλέκα»: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα τοποθετηθεί ο Μακρόν για «να μην ρίξει λάδι στη φωτιά»

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 07:38
UPD:07:38
REUTERS/STEPHANE MAHE
A- A A+

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», καθώς δεν έχει σκοπό «να ρίξει λάδι στη φωτιά» πριν από τις νέες μεγάλες διαδηλώσεις που αναμένεται να γίνουν αύριο Σάββατο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έπειτα από διάφορες συζητήσεις κι αφού περιεργάστηκε τον ορίζοντα, ο πρόεδρος, με διαύγεια σε ό,τι αφορά το πλαίσιο και την κατάσταση, δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά και κατά συνέπεια δεν έχει την πρόθεση να εκφραστεί πριν από το Σάββατο», είπε ο Φεράν. Ο Μακρόν θα τοποθετηθεί «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, ανακοίνωσε από την πλευρά του πως η γαλλική κυβέρνηση θα αναπτύξει «έκτακτα μέσα» επιπλέον των 89.000 αστυνομικών και μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου, το Σάββατο, στο πλαίσιο της τέταρτης ημέρας μαζικών διαδηλώσεων.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του προέδρου της χώρας, διαψεύδοντας τις φήμες ότι οι δυο τους έχουν έρθει σε σύγκρουση με αφορμή τις ταραχές και τις κινητοποιήσεις στη χώρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή