Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τον Ιανουάριο η απόφαση για αποπομπή ή μη από τη ΔΟΕΣ

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 16:34
UPD:16:37
http://www.redcross.gr

Περιθώριο έως την 1η Ιανουαρίου 2019 φαίνεται πως έχει τελικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προκειμένου να ανταποκριθεί στα όσα του ζητεί η διεθνής ομοσπονδία και να αποφύγει την αποπομπή. Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Νικόλαος Οικονομολόπουλος επισημαίνει τα ακόλουθα: 


«Σήμερα και ώρα 14:17 έλαβα επιστολή από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, στην οποία μου ανακοινώνει ότι η ενεργοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., θα ανασταλεί κάθε περαιτέρω διαδικασία εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οριστικά και αμετάκλητα.

Από τώρα με ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης του "οδικού" χάρτη, ώστε όταν ολοκληρώσουμε την υλοποίηση των υπολοιπόμενων προαπαιτούμενων αυτομάτως ανακαλείται η απόφαση της αναστολής, καθώς ήδη ο Πρόεδρος Rocca έχει εξουσιοδοτηθεί από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. προς τούτο».

Λίγο νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, έλεγε ότι η διαδικασία αποπομπής έχει εκκινηθεί και θα ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο, ενώ η διοίκηση του ΕΕΣ δήλωνε ότι δεν έχει λάβει στα χέρια της τη σχετική απόφαση. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή