ΕΛ.ΑΣ.: ΕΔΕ για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 13:09
UPD:18:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
A- A A+

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργείται με εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη, για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές, νωρίς το πρωί στην πρεσβεία του Ιράν, όπου αιφνιδίασε τον φρουρό.

Η ΕΔΕ, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, θα διερευνήσει την ανταπόκριση του ειδικού φρουρού που εκτελούσε χρέη σκοπού και γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδρασή του την ώρα που τα μέλη της συλλογικότητας τον έβγαλαν από το κουβούκλιο κι έσπασαν τα τζάμια, ενώ αυτός φoρούσε μόνο ένα λευκό μπλουζάκι και είχε στον ώμο του το αυτόματο όπλο.

Όπως είπε ο αστυνομικός, μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, καθώς ήταν η ώρα της αλλαγής βάρδιας και πήγαινε να φορέσει το πάνω μέρος της στολής του, (επειδή στον δρόμο φορούν πολιτικά από τη μέση και πάνω για να μη δίνουν στόχο), όταν είδε ξαφνικά μπροστά του τα μέλη του «Ρουβίκωνα». Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησαν σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου οι δράστες, ένας από αυτούς είπε στον αστυνομικό να βγει έξω για να μην τραυματιστεί από τα τζάμια που θα έσπαζαν και αυτός υπάκουσε, κλειδώνοντας πίσω του την πόρτα.

EURONEWS

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, η ΕΔΕ θα διερευνήσει γιατί δεν έπραξε ο αστυνομικός τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό ή τουλάχιστον δεν πάτησε το κουμπί του ασυρμάτου για να ειδοποιηθεί η Άμεση Δράση. Ταυτόχρονα, θα εξεταστεί αν είχαν δοθεί από τους προϊσταμένους του οι σχετικές οδηγίες και εντολές σχετικά με τα καθήκοντά του.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της συλλογικότητας που διέπραξαν την επίθεση ήταν 10 άτομα με πέντε δίκυκλα. Μετά την ενέργεια, στήθηκαν μπλόκα παντού στην περιοχή κι έγιναν πολλοί έλεγχοι, χωρίς να εντοπιστεί κανένας απο τους δράστες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή